Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat 2006

En el 125è. aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya, pel Papa Lleó XIII, mirem amb els ulls del cor -plens d’estimació i de tendresa- la nostra entranyable Moreneta de Montserrat, que és «Mare de consol i d’esperança».

Fa molts segles que els homes i les dones de la catalana terra la sentim al costat nostre. Enguany, especialment, invoquem la Verge Maria amb confiança i us convidem a fer-ho, vosaltres també, amb devoció renovada, en aquesta avinentesa, com ho feien els nostres avantpassats, en hores de joia i en hores de dolor. Ella, Santa Maria de Montserrat, ha estat i serà sempre el nostre refugi.

En aquesta commemoració -que s’escau a l’inici d’un nou segle i d’un nou mil·lenni- pensem, germans i germanes de les nostres deu diòcesis, en la Catalunya d’avui, amb la seva pluralitat i riquesa humana. I, seguint el fil de la Visita Espiritual del venerable bisbe de Vic, Dr. Josep Torras i Bages, us presentem alguns suggeriments per a la pregària i la reflexió. Voldríem que aquest any jubilar fos realment de visita espiritual dels catalans i les catalanes a la nostra Patrona. Una actitud de visita que ens permeti de parlar-li i d’escoltar-la assossegadament.

Sabem i recordem, d’altra banda, que pregar ens compromet a viure en coherència amb allò que demanem.

També tenim presents aquells que estan menys avesats a l’oració explícita, o que tenen boirosa la seva fe. Ells també poden fer seus els desigs que la pregària expressa i deixar que els arribi, així, aquella llum que «il·lumina tots els homes» (Jo 1, 9), la llum de Jesús que la seva mare, Santa Maria de Montserrat, deixa veure i fa propera, com la lluna ho fa amb la claror del sol.

Compartir