Urgell participa en el Pelegrinatge europeu de joves a Basilea

El Pelegrinatge europeu de joves convocat per la comunitat de Taizè  va començar el 28 de desembre amb la participació d’un grup de 23 joves i monitors del Bisbat d’Urgell.
19.000 joves de molts diversos paisos europeus s’han donat cita a Basilea, la ciutat entre els Estats de Suissa, Alemanya i França per pregar per la pau. El Germà Alois els ha rebut amb quatre proposicions per encarar el nou any que és a punt de començar: estimar la vida, fer testimoniatge de joia enmig del món, entendre el crit dels més vulnerables, compartir preocupacions i alegries amb les persones del nostre entorn, fer xarxa de suport entre els cristians.
En el primer dia de pelegrinatge, el grup participant d’Urgell, encapçalat pels dos responsables de grup Mn. Ivan Ayala i M. Carme Girart i el Subdelegat de Joventut, Mn. Gabriel Casanovas, va arribar al centre escolar on van ser repartits en dues parròquies diferents i després es van desplaçar fins a les families d’acollida, que els van rebre amb menjar i amb espais per poder-se acomodar.
Els joves estan en dues parròquies situades a l’extrarradi, al camp, en petits pobles de muntanya. Ahir van participar en la pregària massiva a Saint Jackobs Halle, en la que la comunitat va fer extensives a tots aquestes quatre propostes de vida basades en la fe, cercada, viscuda, compartida i transmessa.
El G. Alois els va recordar que «voldriem deixar palès pels testimoniatges dels infants i la seva joia, la seva voluntat d’estimar la vida, pel testimoniatge dels màrtirs a l’Església copta a Egipte i a tants d’altres indrets, que la joia no ha de perdre’s mai».

Compartir