IX Congrés de les Hospitalitats de la M. Déu de Lourdes de Catalunya a Sant Feliu de Llobregat

El cap de setmana 20 i 21 d’octubre es va celebrar a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat el IXè. Congrés de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Catalunya. Organitzat aquest any per l’Hospitalitat de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, hi van participar els responsables i membres de les Juntes directives de la pràctica totalitat de les Hospitalitats catalanes, amb la Sra. Carme Bescós com a representant d’Urgell.
El Congrés va comptar amb l’assistència d’unes 70 persones i anava dirigit a plantejar diversos temes d’actualitat i reptes de futur: “com motivar a l’acció”, “com fer que les entitats com les Hospitalitats estiguin més presents en els mitjans socials”, i l’exposició de diferents activitats que es poden fer amb persones malaltes i/o amb discapacitat (anar a la platja, visites organitzades, Camí de Santiago…) però sobretot poder fer realitat sortides proposades per ells.

Per altra banda, en el Congrés van estar molt present les paraules de sant Llorenç -titular de la catedral de Sant Feliu- escrites a una paret de la Casa de l’Església que acollia el Congrés, que deien “el tresor de L’Església són els pobres, els malalts i les persones amb mobilitat reduïda”. Com a hospitalaris, se sentien interpel·lats per aquestes paraules de sant Llorenç, ja que les persones que acompanyen són el seu tresor, són les persones que estimen. En els pelegrinatges de l’any 2019 s’ha proposat que l’objectiu sigui descobrir que aquells que ens acompanyen són el nostre tresor i, alhora, esdevenir també un tresor per a ells.

Han estat unes jornades entranyables, dies de convivència, cordialitat i fraternitat entre totes les Hospitalitats de Lourdes catalanes.

Compartir