Infants i adolescents no batejats a la catequesi. IV Seminari d’estudi sobre el Catecumenat

La sala St. Jordi del Seminari de Barcelona va acollir el IV Seminari d’estudi sobre el Catecumenat. Els participants al Seminari, entre els quals hi havia un grup de preveres d’Urgell, es reuniren el passat 4 de març, convocats per les Delegacions Diocesanes del Catecumenat de Catalunya i les Illes Balears i pel SIC per reflexionar sobre la realitat cada vegada més creixent d’infants i adolescents que participen a la catequesi sense haver rebut encara el sagrament del baptisme.

Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i president del SIC, presentà alguns trets característics d’aquesta realitat nova i creixent a totes les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears. Posteriorment convidà a fer-ne un diàleg entre els assistents.

Seguidament, Mn. Xavier Aymerich, explicà molt pedagògicament el Catecumenat d’infants com a resposta a aquesta nova realitat. El delegat de litúrgia de St. Feliu de Llobregat exposà el Catecumenat com un camí catequètic i litúrgic tenint present les diverses possibilitats que aquest ens ofereix per tal d’adaptar-lo a les diferents realitats presents a les parròquies.

 

Compartir