Inauguració del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP) a La Seu

Dissabte dia 1 de juliol al vespre va tenir lloc a La Seu d’Urgell la inauguració de la 7ª edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus amb un acte institucional a la sala de plens de l’Ajuntament de la ciutat de La Seu d’Urgell que fou presidit per la Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Neus Munté; l’Alcalde de la ciutat de La Seu d’Urgell, Il·lm. Sr. Albert Batalla i on hi va assistir el Vicari General de la Diòcesi, Mn. Josep M. Mauri. En els seus parlamentes les Autoritats destacaren la bona relació existent de col·laboració entre el Bisbat d’Urgell i l’organització del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

A continuació les Autoritats es desplaçaren a la Catedral de Santa Maria d’Urgell on foren rebudes per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i el Degà Mn. Xavier Parés, que donaren la benvinguda al temple a la Consellera, als Directors generals i a les altres Autoritats. Junts visitaren algunes de les recents obres de restauració de la Catedral i del Claustre romànic adjacent.

El concert inaugural del Festival de Música Antiga dels Pirineus Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat a càrrec del Cor Francesc Valls, Magister Petrus i l’Esbart Dansaire de Rubí, amb direcció artística de Pere Lluís Biosca, que es dugué a terme a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, fou una harmoniosa combinació de cant i dansa que desvetlla l’interior del Llibre Vermell de Montserrat, un manuscrit de finals del segle XIV, on trobem els cants i les danses que els pelegrins demanaven als monjos per entretenir-se durant la nit. Les danses presenten signes coreogràfics dels més antics d’Europa. El Cor Francesc Valls (de la Catedral de Barcelona), precursor de la recuperació del Cant de la Sibíl·la, Magister Petrus, dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic i l’Esbart Dansaire de Rubí, especialista en la representació de danses tradicionals catalanes, endinsaren els assistents en el món popular del s. XIV a partir del cant i la dansa.

El FEMAP 2017 oferirà durant l’estiu 49 concerts d’alta qualitat musical a 23 municipis pirinencs. En el següent enllaç podeu consultar el programa de concerts programats: http://www.femap.cat/concerts/propers-concerts

Compartir