Festa de St. Roc a Barbens

L’any 1884 els habitants de Barbens, durant un temps de pandèmia, van demanar l’ajuda de Sant Roc per ser protegits i alliberats d’aquest mal. El dia 8 de Novembre van experimentar l’eficàcia de la intercessió del Sant, i des de llavors el poble celebra en aquest dia el que anomenen la Festa Votada a Sant Roc.

Aquest any a causa de les greus circumstàncies sanitàries que ens afecten: al matí, es va celebrar la Santa Missa en acció de gràcies (complint les mesures sanitàries manades per les autoritats) i, a la tarda, va tenir lloc la processó, amb música sacra que es va poder sentir per tots els altaveus del poble, amb els balcons engalanats i amb gent seguint-ho des de casa amb ciris encesos mentre la imatge era duta pels carrers i davant les cases que esperaven amb devoció el pas de la processó. La processó fou presidida per la imatge de Sant Roc portada pels veïns Josep Maria Potrony, Josep Maria Guasch, Ramón Caelles i Salvador Rosell, seguida pel rector Mn. Carles A. Ospina, el  sacristà Josep Maria Canela i el Catequista Pere Boleda.

És una festa tradicional important, on s’implica l’Ajuntament amb el seu alcalde Andreu Benet, col·laborant amb tot el poble, per complir la prometença que varen fer els avantpassats del poble, com acció de gràcies per haver-los lliurat de la pandèmia d’aquell temps. Aquest any també s’ha demanat al Sant la seva protecció i intercessió davant Déu, amb motiu de l’actual pandèmia que ens afecta i està ocasionant tant patiment i morts d’amics i de persones estimades.

Compartir