Festa de St. Julià de Lòria (Principat d’Andorra)

El dia 7 de gener fou la festa patronat de la Parròquia de St. Julià de Lòria (Principat d’Andorra). La jornada s’inicià al matí, quan els sacerdots de les Valls d’Andorra, es van reunir a la Rectoria de St. Julià per a tenir la regular reunió mensual d’Arxiprestat on els preveres compartiren plegats les seves inquietuds i s’informaren de diversos temes pastorals.

A continuació tingué lloc la tradicional Eucaristia de la Festa de St. Julià que fou presidida pel Rector de la Parròquia, Mn. Josep Chisvert, i concelebrada pel Vicari de Pastoral i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira; l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries; així com la pràctica totalitat dels preveres de les Valls d’Andorra. També concelebrà l’Eucaristia Mn. Josep M. Solé, sacerdot jubilat al Seminari diocesà que durant molts anys ha servit pastoralment la comunitat de St. Julià de Lòria. La Missa comptà amb la presència dels Cònsols Major i Menor de la Parròquia, els Consellers de Comú, la Subsíndica General i els Ministres del Govern d’Andorra Álvarez Marfany i Gilbert Saboya, així com una gran quantitat de fidels i devots de St. Julià.

Al final de la Missa es cantaren els goigs a llaor del Sant Patró mentre els fidels passaren a venerar les relíquies del Sant.

En sortir de l’església es compartí coca i vi dolç entre tots els assistents, que així pogueren saludar-se i desitjar-se una molt bona festa i inici d’any.

Compartir