Exèquies de la Gna. Martina Gutiérrez Antolín, religiosa de la Sda. Família d’Urgell

Dimarts 26 de novembre a la Residència de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell de La Seu d’Urgell va tenir lloc la missa exequial per la Gna. Martina Gutiérrez Antolín, de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, que havia mort el dia anterior. La celebració fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, Vicari General i Rector i per Mn. Pau Bellido, Mn. Josep M. Solé i Mn. David Codina. A l’Eucaristia hi foren presents la Consellera General de l’Institut, Gna. Victòria Bertran; la Superiora de la Comunitat, Gna. M. Carmen Gros Pomar, les altres germanes de la comunitat de La Seu i veïns i fidels de La Seu d’Urgell.

En iniciar-se la celebració, la Gna. Victòria va llegir una breu nota biogràfica de la Gna. Martina i va agrair la seva generosa i humil aportació a l’Institut de Religioses de la Sagrada Família d’Urgell. La Gna. Martina havia nascut el 23 de gener de 1927 a Lagunilla de la Vega, Palència i tenia 92 anys.

La Gna. Martina va viure cada destinació amb obediència, alegria i esperit de fe. Des de 1945 fins al 2019 va estar a Barcelona-Avinyó, Sevilla, Barcelona-Parc, Lleida, Tervuren-Bèlgica, Barcelona-Avinyó, Rubí i La Seu d’Urgell. Han estat 74 anys ininterromputs de servei.

A la seva homilia l’Arquebisbe destacà com tota entrega i lliurament d’una religiosa en els vots de l’obediència, pobresa i castedat, segons el carisma de la Beata Anna Maria Janer, fundadora de l’Institut, perdura fins al final de la vida en aquest món i traspassa a la vida eterna, on tots ens retrobarem en el Crist Senyor Ressuscitat que ha vençut la mort. L’Arquebisbe animà a viure segons Jesús volia, en l’esperit de les Benaurances, que la Gna. Martina va intentar seguir tota la vida, vivint i servint els altres especialment en el seu servei com a cuinera durant molts anys. Estimant i servint sempre i en tot va mantenir la seva llàntia encesa i creiem que ara pot contemplar el Senyor en qui va creure i va esperar.

Compartir