El Cos de Bombers del Principat d’Andorra honora el seu Patró

Dijous dia 9 de març, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir l’Eucaristia a llaor del Sant Patró del Cos de Bombers del Principat d’Andorra, Sant Joan de Déu, a l’església de Sant Coloma d’Andorra la Vella. Van concelebrar amb l’Arquebisbe, l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries i Mn. David Codina.

A l’Eucaristia hi van assistir el Cap del Govern andorrà, M. I. Sr. Antoni Martí, el Síndic General, M.I. Sr. Vicenç Mateu; el Director del Cos de Bombers del Principat d’Andorra, Sr. Joan Carles Recasens; els Representants dels Coprínceps, el Cònsol Menor d’Andorra la vella i altres Autoritats del Govern, del Consell general i del Comú d’Andorra la Vella. També s’hi van fer present altres Cossos de Bombers veïns vinguts de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona, de l’Arieja, i altres Cossos i Forces de seguretat amb els quals els Bombers del Principat mantenen una estreta relació de cooperació.

A la seva homilia Mons. Vives recordà la figura de Sant Joan de Déu, el “boig de Déu” que va donar el millor de la seva vida al servei dels més necessitats. Tot glossant l’Evangeli de Mt. 25, l’Arquebisbe va descriure les obres de misericòrdia que són la identitat del ser cristià i que configuren l’essència del cristianisme. Va agrair ben sincerament el treball que els bombers realitzen al Principat d’Andorra en tants i tant serveis i els exhortà a viure el seu treball com una vocació de servei als més necessitats. Tot recordant l’escaiença, el proper dia 14 de març, de la Festa de la Constitució del Principat d’Andorra, el Copríncep volgué animar tots els andorrans a sentir-se orgullosos del País i de les seves arrels cristianes i va defensar la tasca de tants i tants que dediquen la seva vida al servei del bé comú i al servei dels ciutadans, des de diferents àmbits com la política, el funcionariat o els cossos de seguretat del País, moguts per un esperit de servei i sense buscar el benefici propi. Remarcà que no és guany ni els honors el que de debò mou el món, sinó l’amor i la donació dels uns pels altres.

Després de l’Eucaristia les Autoritats es van desplaçar a la Caserna dels Bombers de Santa Coloma on va tenir lloc l’acte institucional de la Jornada. En l’acte, es van presentar algunes dades del balanç d’actuació del 2016. Si bé va disminuir el nombre de serveis, les sortides per incendis van augmentar. Al llarg del 2016, els bombers van efectuar al voltant de 6.700 serveis, un 30% menys que el 2015. Amb tot, el nombre d´incendis va créixer dels 246 als 274. L´acte solemne ha servit també per reconèixer la feina dels bombers amb més de 25 anys de servei, la dels qui deixen els cos per jubilació i per homenatjar diverses entitats.

Compartir