El Copríncep episcopal rep els Representants de la Comunitat de Sant Egidi

El dia 8 de maig al matí, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal d’Andorra va rebre en audiència al Secretari General de la Comunitat de Sant Egidi, Sr, Cesare Zucconi; al Responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona Sr. Jaume Castro; i al Sr Xavier Vidal, membre de la mateixa comunitat a Barcelona.

Els representants de la Comunitat de Sant Egidi signaven aquell mateix dia al Principat d’Andorra el “Protocol d’entesa entre el Govern del Principat d’Andorra i la Comunitat de Sant Egidi per a la realització del Projecte Obertura de corredors humanitaris”, un protocol d’acord que permetrà l’arribada a Andorra de refugiats sirians que actualment estan refugiats al Líban. El passat mes de març, el Consell General del Principat d’Andorra va aprovar per unanimitat una llei específica per permetre l’entrada al país per motius humanitaris. Espanya i França hi col·laboraran i permetran el pas dels refugiats pels seus aeroports.

El Copríncep va agrair a la Comunitat, amb qui manté una amistat de llargs anys, tota la seva experiència i el compromís en nombroses activitats d’acollida i d’integració de refugiats, i va manifestar la seva satisfacció que el Principat d’Andorra, col·laborant amb la Comunitat de Sant Egidi, adopti modalitats innovadores d’acollida dels refugiats amb la creació de corredors humanitaris, per a acollir de forma segura i legal.

Aquest corredor serà entre el Principat d’Andorra i el Líban, on la Comunitat hi té contactes escaients i fluids amb entitats associatives i Esglésies que ja estan ajudant les persones refugiades.

Compartir