Diumenge de Pasqua.- Pontifical a la Catedral, benedicció apostòlica i Caramelles

Diumenge de Pasqua florida dia 21 d’abril, arreu de la Diòcesi els preveres i diaques es van multiplicar perquè es pogués celebrar al màxim la gran solemnitat de la Resurrecció del Senyor. “Avui és el dia en què ha actuat el Senyor. Alegrem-nos i celebrem-lo.” diu el salm responsorial d’aquest dia, i aquests mots ressonaran al llarg de tot el temps pasqual.

A la Catedral de Sta. Maria d’Urgell l’Arquebisbe ha oficiat una solemne Eucaristia pasqual, amb la renovació de les promeses baptismals dels fidels i amb la benedicció apostòlica, amb indulgència plenària. Molts assistents que omplien el temple i Mn. Ignasi Navarri i Mn. Josep M. Solé concelebrant, l’han acompanyat.

A l’homilia l’Arquebisbe ha felicitat la Pasqua, i ha demanat que esdevinguem testimonis joiosos i pacífics de la fe en Jesucrist mort i ressuscitat, i que la llum de l’Esperit ajudi a anar més enllà a la raó, per deixar-se guiar per l’amor i la fe, i creure amb confiança en els Evangelis i en els testimonis, i encara, en la presència viva del Senyor en l’interior del propi cor on Ell sempre ens parlarà i acompanyarà. També ha tingut paraules de suport i condemna pels cristians i altres persones assassinats a Sri Lanka aquell matí en el terrible atemptat terrorista, i també s’ha queixat i ha parlat del dolor que li produïa que a la seva ciutat un grup nombrós de joves s’hagués dedicat a un “birracrucis” amb cerveses, el Divendres Sant, en acabar la processó, fent escarni i mofa de Jesús camí del Calvari i de la processó tan tradicional a la ciutat de La Seu en el Divendres Sant. Demanà que això ens portés a una reflexió i que les famílies i les autoritats de la ciutat reaccionem, perquè no es doni aquest atac als sentiments religiosos i que la llibertat religiosa i de culte rebin el suport que es mereixen els cristians i les tradicions seculars que han forjat aquesta Ciutat de La Seu, amb tanta gent com la prepara i hi participa respectuosament.

En acabar van tenir lloc la cantada de Caramelles en sortir de missa, pels Caramellaires de la ciutat, amb els música, tots ells dirigits per Lluís Obiols, als qual s’uní l’arquebisbe en dues cançons.

Les caramelles es van cantar arreu de la diòcesi:

Compartir