Confirmacions a Santa Maria de Guissona

Dissabte dia 2 de juny l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 21 joves de la Parròquia de Sta. Maria de Guissona. Estigué acompanyat pel Rector, Mn. Ramon Balagué; Mn. Francisco González i el P. Taras Kogut, prevere greco-catòlic ucraïnès que serveix pastoralment els fidels ucraïnesos catòlics de Guissona i rodalies.
En la solemnitat litúrgica del Corpus Christi, l’Arquebisbe glossà el valor del Misteri del Cos i de la Sang de Crist posant en relleu com el sacrifici de Jesús en la Creu i el lliurament del seu propi Cos i Sang en l’Eucaristia és el més alt de tots els sacrificis i donacions. Mons. Vives destacà el valor i la importància del sacrifici de Jesús que es donà Ell mateix d’una forma total i absoluta morint en la Creu per a la nostra salvació. L’Arquebisbe destacà com hauríem de saber tornar a valorar el sacrifici de les persones que es saben lliurar i oferir pels altres tal i com ho fan les persones generoses que lliuren temps, òrgans, sang o que arrisquen la seva vida per a salvar la vida d’altres. Remarcà com els cristians hem de tornar a valorar l’Eucaristia ja que es fa present realment en ella el Senyor Jesús per mitjà del ministeri del prevere que actua “in persona Christi” fent memorial de les paraules del Senyor: “Això és el meu Cos”; “aquesta és la meva Sang”. Exhortà els joves confirmands a valorar sempre l’Eucaristia dominical i a posar-la en el centre de la seva vida com a cristians i a ser joves de pregària, que es deixen acompanyar per la força de l’Esperit Sant que rebien aquell diumenge en plenitud pel sagrament de la Confirmació. Finalment, els exhortà  no avergonyir-se mai de Jesús perquè Ell mai els deixarà sols i sempre els acompanyarà en el camí de la seva vida.
Al final de l’Eucaristia els joves confirmats reberen un Nou Testament de mans del Sr. Arquebisbe que els recordà com per aquell llibre molts cristians encara avui són perseguits en el món sencer i com pot esdevenir un llibre “perillós” perquè moltes persones han canviat la seva vida i s’han “sacrificat” més pels altres a partir de la seva lectura. 
Compartir