Confirmacions a la Basílica de la M. de Déu de Meritxell a Canillo (Andorra)

El dia 26 de maig a la Basílica-Santuari de la Mare de Déu de Meritxell de Canillo (Principat d’Andorra) l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives va administrar el Sagrament de la Confirmació a 18 confirmands. Entre ells hi havia una mare i una filla que es confirmaven aquell dia. Estava acompanyat pel Rector Mn. Ramon Rosell, i l’havia rebut l’Hble. Sr. Cònsol Major Josep Mandicó i Calvó.

La celebració estava molt ben preparada pels joves i el Mossèn, amb altres persones, i va ser una joiosa festa de fe i de compromís cristià. L’Arquebisbe els demanà ja de bon començament que s’agafessin sempre amb confiança a la mà allargada de la Verge Maria de Meritxell, que humil i calçant esclops, ens dóna Crist i ens allarga la mà poderosa i dolça, perquè tinguem consol i esperança sempre, i sentim que ens acompanya com la nostra Mare auxiliadora i lluminosa. També els remarcà que aquell dia rebien la millor companyia, la del Defensor, l’Esperit Sant, que els ajudaria a recordar el que Jesús ens havia dit, i a encaminar-nos amb fe i amor per les sendes de la vida, en moments de joia i en moments de tempestes. I els féu notar que la Pau de Jesús no és com la del món. Ell ens la dóna perquè assereni els cors i ens faci testimoni de pau a tot arreu.

Les pregàries i lectures, algunes monicions, l’ofertori amb treball dels joves, els llums que acompanyaren la renovació de les promeses del baptisme i el moment solemne de la crismació foren alguns moments remarcables de la festa. Al final una mare els parlà, i també el Sr. Cònsol, que els digué unes paraules molt sentides i profundes.

Al final reberen el Nou Testament de mans de l’Arquebisbe i un obsequi del Comú de mans del Sr. Cònsol Major, i passaren pel Cambril a besar la Imatge de Maria i es feren unes fotos de record. Jornada joiosa, que acabà amb el dinar del Bisbe i el Rector a AINA, la Casa de colònies que sempre remarca Mn. Ramon de Canillo que és “l’obra social del Santuari”, lloc d’acollida dels pelegrins i de trobada de tothom.

Compartir