Aplec de Sant Salvador a Prats i Sansor

El dia 6 d’agost, Mn. Gabriel Casanovas, el nou Rector de Bellver i de Prats, va presidir l’estimat Aplec de Sant Salvador de Predanies a Prats de Cerdanya, amb un centenar de participants i prenent les mesures preventives, que feren beneir els pans de forma diferent. Hi va haver una gran col·laboració de l’Il·lm. Ajuntament de Prats i Sansor.

A la seva homilia Mn. Gabriel va destacar l’amor del Senyor, el Redemptor de la humanitat i Salvador del món, que es revela a la transfiguració com a Fill únic i estimat del Pare, en qui Ell es complau i a qui hem d’escolar i seguir. I va demanar que Jesucrist sigui sempre i per a tots el centre de la nostra vida de fe i d’amor.

Al final de la missa va tenir lloc la tradicional benedicció de tota la Comarca de la Cerdanya des del turó de Sant Salvador.

Sant Salvador de Predanies és una església romànica del segle XII que es troba al nucli de Prats, del municipi de Prats i Sansor a la comarca de la Baixa Cerdanya. Està situada sobre un turó del serrat Solà i és un edifici protegit com a bé cultural d’interès local. Actualment té pintures de Manuel Capdevila i Massana (1910-2006) i l’altar va ser dedicat per l’abat de Montserrat Dom Aureli M. Escarré.

Compartir