Activitat de Catalonia Sacra per conèixer Santa Maria de Covet

Santa Maria de Covet és una de les mostres més interessants de l’arquitectura romànica catalana del s. XII. Aquesta església del Bisbat d’Urgell és el centre de l’activitat que Catalonia Sacra proposa per al dissabte 15 de setembre.
La Dra. Imma Lorés parlarà sobre aquesta església, joia del romànic pirinenc, situada al terme d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) i que destaca, entre d’altres, per la portalada esculpida que és considerada com un dels conjunts més excepcionals d’escultura romànica de Catalunya. També hi ressalta una galeria aixecada sobre el mur de la façana, la decoració de la imposta que recorre l’absis central i les escultures que ornamenten els capitells dels arcs torals.
La Dra. Imma Lorés és professora d’Història de l’art a la Universitat de Lleida, membre del grup de recerca Art Picta i col•laborada l’ IRCVM (Universitat de Barcelona). Una de les seves especialitats és l’escultura romànica catalana, i de manera particular, els claustres i els programes iconogràfics corresponents, com també la topografia de les imatges. Aquesta és la segona activitat de l’agenda cultural de 2018 de Catalonia Sacra en l’àmbit del Bisbat d’Urgell. El 2 de juny, es va fer l’itinerari guiat «Les esglésies de la Vall de Ribes». La programació de Catalonia Sacra d’aquest any ha previst, fins al novembre, una quarantena d’actes arreu del territori que volen posar en valor i reivindicar la importància del patrimoni d’arrel religiosa a Catalunya.
Més enllà de l’agenda d’activitats culturals, Catalonia Sacra també disposa -entre d’altres- d’un catàleg de visites i itineraris guiats a diferents elements del patrimoni de l’Església disponible per a grups organitzats.
Catalonia Sacra, és una iniciativa conjunta dels deu bisbats amb seu a Catalunya que té la voluntat de donar a conèixer aquest patrimoni, col•laborar en la seva dinamització i promoure una dinàmica turística que l’acosti a tot tipus de públic.

L’activitat de Santa Maria de Covet començarà a les 11 h. del matí. Es recomana inscripció prèvia al telèfon 693 720 202 o al correu reserves@cataloniasacra.cat per poder garantir una bona visió i sonoritat. El preu de l’activitat és de 2 euros.

Compartir