12ena Trobada de Mestres i Professors de religió a Barcelona

77 mestres i professors de religió de la nostra diòcesi, encapçalats pel Delegat d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert, van participar el dissabte 17 de març a la 12a Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya, que es va celebrar al Col•legi dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona. En total hi van participar uns 300 mestres i professors de Religió que imparteixen aquesta assignatura en centres públics, concertats i privats de Catalunya i d’Andorra.
Va obrir l’acte el parlament de l’Arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Jaume Pujol.
La jornada l’organitzen conjuntament les delegacions d’Ensenyament dels deu bisbats amb seu a Catalunya,-agrupades en el Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que agrupa 400 escoles cristianes(FECC). Enguany, amb el lema «Aprendre. Ensenyar» és un espai de trobada i un moment de formació i reciclatge per als docents d’aquesta matèria. Va ser un espai de trobada i de formació que mostra com l’assignatura de Religió, a més d’oferir coneixements, ofereix els valors que emanen de l’Evangeli, i dona a conèixer la identitat del cristianisme per ajudar a la construcció integral de les persones en la seva etapa formativa.

La ponència central de la jornada portà per títol «La passió per educar», i va anar a càrrec de Javier Cortés, expert en educació i religiós marianista. Cortés és professor de filosofia i actualment director del col•legi Summa Aldapeta de Sant Sebastià, un complex educatiu dels marianistes amb més de 2.000 alumnes. És autor de nombrosos materials didàctics i recentment ha publicat el llibre La Escuela Católica, una reflexión sobre cómo ser verdaderamente significativos (PPC). Va ser president del grup editorial SM i de la Federación de Gremios de Editores Españoles.
En la segona part de la Jornada, els mestres i professors de religió van repartir-se entre setze ofertes formatives diferents per millorar la seva tasca docent i compartir recursos educatius. En els tallers de formació simultanis es van tractar temes com el silenci, l’art cristià, l’espiritualitat ecològica, l’aprenentatge digital, diversos mètodes per explicar la Bíblia i la litúrgia als infants i joves, o temes socials com els refugiats.
La jornada es va cloure amb un acte musical a càrrec de l’Escola de Música Kostka-Jesuïtes Gràcia i amb una Eucaristia presidida per l’Arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Mons. Joan Josep Omella.


{youtube}_Jnib1SLQE4{/youtube}
Més fotos

Compartir