Celebració d’inici de curs al Col·legi Mare de Déu del Socós d’Agramunt

El Col·legi Mare de Déu del Socós, d’Agramunt, va acollir, el divendres 20 de setembre, la celebració d’inici de curs. Aquesta és una activitat coordinada des de la Comissió de Pastoral, que vol acompanyar als nens i mestres per encarar un nou curs des d’una mirada espiritual i de valors, tot connectant amb el lema d’aquest any escolar que diu: “Fem un somriure ben gros!”,  i que es farà present en els centres de les Missioneres de la Immaculada Concepció, com en el centre d’Agramunt.

La celebració va agrupar els alumnes de Cicle Mitjà i Superior a l’aula polivalent on es va desenvolupar l’activitat. Fou acompanyada per Mn. Jaume Mayoral, rector d’Agramunt, juntament amb les mestres dels diferents cursos. El cant de “fem un somriure ben gros!” va ressonar a la sala. En la seva lletra demana que els nois i noies siguin ben alegres per aprendre molt, amb una actitud “d’escoltar, mirar, sentir i tocar”. Tot seguit, es va llegir el fragment de l’Evangeli en el que es parla del paralític que és curat per Jesucrist. També es va projectar la història d’un eriçó que necessitava amics, i s’entrà en un diàleg compartit entre els alumnes: es va parlar del que ens volien dir les dues històries. Es va fer una mirada des de la fe i els sentiments que saben expressar els infants -alguns d’ells, d’altres religions i creences diferent de la cristiana-. Van saber copsar molt bé el missatge que demanava una actitud pel nou curs, una actitud d’ajudar i mullar-se pels altres, i fer-ho amb un somriure que anés per dins del seu cor, i quedés ben dibuixat per fora en el seu rostre.

Es va resar el parenostre per recordar i pregar pels infants que estan sense escola, que viuen guerres i violència, que no tenen material escolar, ni un sostre digne o un senzill plat de menjar a taula. I, per acabar, es féu el gest de la pau… i seguint les paraules del Papa Francesc, es va buscar que fessin “lio”, amb abraçades ben generoses, barrejades i compartides. Abans de retornar a les seves aules una altra vegada el cant de la cançó del somriure amb una tornada ben suggeridora per a tothom “ho farem…, compartim,… somriures”.

Compartir