Premis Bravo de Comunicació de la CEE

La reunió de delegats diocesans de Mitjans de Comunicació va coincidir al seu inici amb el lliurament de premis Bravo de la Comissió Episcopal per a les Comunicacions Socials, que va comptar amb l’assistència de bisbes membres de la Comissió presidits per Mons. José Manuel Lorca  i pel Nunci a Espanya, Mons. Bernardito Auza.

Premis Bravo va parlar en nom dels guardonats Mons. Mario Iceta Gavicagogeascoa, Arquebisbe de Burgos, que va recollir el Premio ¡Bravo! Especial, que va rebre la Fundación VIII Centenario de la catedral de Burgos. Amb el lliurament d’aquests guardons, que ha arribat enguany a la seva 53ena edició, es reconeix per part de l’Església la tasca meritòria de professionals en diferents mitjans de comunicació i difusió en el seu servei a la dignitat de l’home, els drets humans i els valors evangèlics.

Enguany foren guardonats:

  • Premi Bravo! Especial a la Fundació VIII Centenari de la catedral de Burgos. Des del 2018 aquesta Fundació ha organitzat trobades i esdeveniments per posar en valor una de les catedrals Patrimoni de la Humanitat i orgull de la ciutat de Burgos. Amb una tasca de comunicació intensa i extensa ha procurat atreure-hi les mirades dels seus conciutadans i impulsar la catedral i el seu entorn com a punt d’interès religiós, cultural, artístic i turístic. La seva vocació ha estat unir a la ciutat de Burgos al voltant de la celebració del VIII Centenari de la Catedral, amb diversos projectes de caràcter cultural i social que s’han prolongat durant el 2021 i el 2022.
  • Premi Bravo! de Premsa a Jorge Bustos, columnista d’El Mundo. Com anar, veure, escoltar i explicar és la funció del periodista, Jorge Bustos toca tots els pals com a articulista, reporter, entrevistador, crític literari i actualment cap d’Opinió del diari El Mundo, a més de tertulià en altres mitjans de comunicació. La seva firma en el periodisme polític ja és una de les més reconeixibles del columnisme actual, on desdiu l’afany d’afalagar les orelles de certs sectors i evidència que el sentit de la realitat no s’hereta, es conquereix. És particularment en el format de la columna on Jorge Bustos estira passió per la història i la filologia, per ajudar els seus lectors a ser ciutadans conscients, particularment en la seva recerca per assolir una vida més digna i menys injusta i ressaltant en tot moment la veritat i la solidaritat que són necessàries.
  • Premi Bravo! de Ràdio a César Lumbreras, director d’Agropopular, a COPE, per ser la referència informativa i humana per als centenars de milers d’oients que cada dissabte es congreguen al voltant del seu programa de ràdio. César Lumbreras és la veu imprescindible dels agricultors, dels ramaders, del medi rural, de la «Espanya buidada». «Agropopular» fa 39 anys que està en antena i César Lumbreras segueix treballant amb la il·lusió i empenta del primer dia -sense faltar un sol dissabte a la seva cita en aquestes quatre dècades-. Així continua innovant i viatjant constantment, portant el micròfon d’Agropopular a tots els racons d’Espanya i posant en valor la seva riquesa i la dels seus habitants.
  • Premi Bravo! de Televisió a Almudena Ariza, de TVE. Reportera de raça ha portat a la pantalla les petites històries dels grans esdeveniments de la nostra història recent. Ha posat veu i ha explicat conflictes difícils d’entendre i ha acostat la veu dels seus protagonistes fins a casa nostra. Les corresponsalies a Pequín, París o Nova York i els seus constants viatges pel món de la notícia des d’Ucraïna a Corea del Sud demostren que aquest periodisme continua sent valuós, necessari i oportú per construir societats lliures.
  • Premi Bravo! de Comunicació digital a “Una visita per a la història”, especial d’ECCLÈSIA sobre Joan Pau II que recorda el quaranta aniversari del pas del Papa Sant per Espanya el 1982. Després d’un ampli treball de recerca, el projecte reflecteix les capacitats de l’entorn digital des dels seus discursos, imatges i àudios, fins als testimonis de persones que van tenir ocasió de viure aquells dies amb un gran sentit pastoral.
  • Premi Bravo! de Cine a Adolfo Blanco, president de Contracorrent Films, per haver impulsat la presència a Espanya de la sèrie americana The Chosen, sobre els primers deixebles de Jesús. Ell va adquirir els drets, va promoure la traducció de la sèrie al castellà d’Espanya i la va situar en una plataforma espanyola. Així mateix, ha estrenat la sèrie a sales de cinema, oferint al públic la possibilitat de gaudir-la en una qualitat impossible d’assolir en televisions o altres dispositius.
  • Premi Bravo! de música a Manuel Carrasco. Cantant i compositor d’històries de gran talent musical i reconegut prestigi pels ja onze àlbums, centenars de concerts i centenars de milers de seguidors. A les seves composicions destaca la importància de la família, de l’amor entregat, de la generositat de vida i integra qualitat musical, un directe important i unes lletres que converteix en versos.
  • Premi Bravo! de Publicitat a “La vida, l’esport que més estimem”, campanya d’Ogilvy per a Decathlon. Aquesta campanya ha sabut mostrar el valor de l’esport per a la vida humana a través de l’enllaç que estableixen els qui el practiquen. Amb la cuidada producció de l’espot, en què la lletra de la cançó i el seu vincle amb les imatges en pantalla, es proposa un nou significat associat a l’experiència vital dels qui practiquen l’esport i al compromís de la marca amb els seus públics i amb la societat. Amb aquest treball anunciant i anunciat han sabut aprofitar la celebració de l’aniversari al nostre país per transcendir la pràctica esportiva i oferir els valors immaterials que engrandeixen aquesta pràctica.
  • Premi Bravo! de Comunicació diocesana a Alberto Cuevas, delegat de comunicació de la diòcesi de Tuy Vigo. Sent jove sacerdot va ser enviat a estudiar Periodisme a Pamplona i des de la tornada, fa més de quaranta anys, exerceix com a delegat de mitjans de la seva diòcesi. És conegut i reconegut per tots els periodistes a qui serveix amb professionalitat i amb esperit evangèlic, sent expert en el difícil equilibri de servir l’Església i de servir els periodistes, per a satisfacció de tots dos
Compartir