25 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Fàtima a La Massana

La nit del dia 13 d’octubre, aniversari de la darrera aparició als pastorets de la Verge Immaculada a Cova da Iria de Fàtima (Portugal), va tenir lloc una joiosa celebració dels 15è. aniversari de la constitució de la Confraria de la Mare de Déu de Fàtima a Andorra, i concretament a la Parròquia de Sant Iscle i Santa Victòria de La Massana (Principat d’Andorra). Amb una processó que va presidir el Rector Mn. Lluís Eduard Salinas es va resar el Rosari per fora de l’església parroquial i seguidament l’Arquebisbe Joan-Enric Vives va presidir la solemne Eucaristia en llengua portuguesa i catalana. Hi van assistir el Cònsol Honorari de Portugal i el President i la Junta de la Confraria, amb Mn. Joan Fenosa i molts fidels que vetllaren la Mare de Déu en aquella nit tan especial.

L’Arquebisbe va insistir en el missatge que Maria donà als pastorets Lucía, Jacinta i Francisco: de penitència, amor pels pecadors i de resolució pacífica dels conflictes entre les nacions. La Verge Maria “vinguda del Cel” -com es revelà als tres infants- ens porta a Crist, ens ajuda a seguir el camí de la fe i a tenir esperança. Hem de lloar el Senyor i agrair a la seva Mare que ens l’hagués donat amb el seu sí generós. I convidà a pregar per la Pau, especialment en aquests moments de guerra a Europa, i a d’altres parts del món, i en aquests temps calamitosos de pobresa i penúria per a moltes famílies.

Al final de la missa es va oferir un gran agraïment i una placa commemorativa al Sr. Manuel Òscar Pinto Teixeira da Costa, que durant els 25 anys d’existència de la Confraria de la Verge de Fàtima a Andorra, ha estat l’ànima de tots els actes que s’han celebrat, i ha divulgat amb persistència i amor la devoció a la Mare de Déu de Fàtima. La colònia portuguesa a Andorra li està molt agraïda.

Compartir