Confirmacions a Sort (Pallars Sobirà)

L’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 5 joves de la Parròquia de Sant Feliu de Sort, el diumenge dia 9 d’octubre. Estava acompanyat pel Rector i Arxiprest Mn. Joan Pau Esteban.

Va predicar-los a partir de la Paraula proclamada aquell diumenge XXVIII durant l’any. “Jesucrist ha ressuscitat d’entre els morts”, està viu i vol que visquem per Ell. Aquest és el nucli principal de la Bona Nova que predica l’Església i que els nous confirmands estan urgits a predicar i a testimoniar, com afirma Sant Pau a Timoteu. Tot el viure de l’Església és per anunciar aquesta notícia. I amb acció de gràcies per haver-la rebuda i per haver-hi cregut.

En el dia de la Confirmació Déu els dona l’Esperit Sant perquè siguin sempre testimonis valents de la seva fe, a pesar que els nostres temps no ens estalvien persecucions ni sofriments. Però Ell serà sempre amb nosaltres, i donarà eficàcia a la nostra veu i als nostres actes. Enmig de dubtes, perquè la fe no exclou el dubte, però hem de donar testimoni de la veritat i de l’amor. I es referí a molts llocs on els cristians viuen la fe sota persecució, i que cal imitar el seu coratge i la seva entrega.

Quedeu marcats, com tatuats, pel do de l’Esperit que, com l’oli perfumat del crisma en el front, penetra tota la vostra vida. Ell us farà valents i servicials, prudents i forts en les proves. Porteu arreu l’amor de Jesucrist.

I sigueu agraïts. Imiteu aquell leprós samarità que no dubtà de fer marxa enrere per anar a agrair a Jesucrist el do de la guarició. Costa ser agraïts, sembla com si tothom hagués de fer-nos la vida fàcil i ajudar-nos. Que la virtut de l’agraïment sigui un distintiu vostre; agraïment a Déu que ens ha donat la vida i la fe; agraïment a les famílies, als bons exemples rebuts, a l’escola, a les persones que ens han fet el que som… La missa és el gran “agraïment” o “acció de gràcies” per Jesucrist que ens dona la seva Paraula, el seu Pa de vida, ens reuneix i ens fa família cristiana, per enviar-nos a predicar i a servir. Cada dia els exhortà a pregar matí i nit amb agraïment al Senyor.

Al final de la missa els regalaren un Nou Testament i una estampa commemorativa.

Compartir