Confirmacions i Festa Major a Ribes de Freser

Amb motiu de la solemnitat de l’Assumpció de la Verge Maria, l’Arquebisbe d’Urgell va visitar Ribes de Freser, i abans el Santuari de Núria i la Parròquia de Queralbs, per presidir les celebracions de l’Eucaristia. La parròquia de Ribes de Freser celebra el 15 d’agost la seva festa titular i la joiosa festa major anyal.

A la seva arribada a l’església de Ribes, l’Arquebisbe va ser rebut per l’Administrador parroquial el sacerdot colombià fent estudis Mn. Jorge A. Moncayo, i per la Il·lma. Sra. Mònica Sanjaume, acompanyada per altres Regidors de l’Ajuntament. Dins la celebració eucarística administrà el sagrament de la Confirmació a dues noies, Sofia i Isabel, i donà la primera comunió a un germanet, Facundo, als quals saludà amb les seves families en arribar al temple.

A la seva homilia va glossar la joia de la llum que irradia la Verge Maria Assumpta, “vestida de sol i amb la lluna sota els peus, que porta una corona de dotze estrelles”, i que venç el drac que la vol atacar. Maria és Mare de l’Església i advocada en la lluita contra els dracs d’aquest món, tot allò que impedeix la realització del Regne de Déu a la terra. Demanà que els fidels sempre invoquin la Mare de Déu “en totes les seves necessitats” segons el text tan antic de la primera oració digida a la Verge Maria: “sota la vostra protecció ens refugiem, oh Santa Mare de Déu…”. I féu una reflexió de l’oració del Magnificat, que cada dia, a Vespres, prega tota l’Església: pregària de glorificació, de servei i de compromís pels pobres.

Animà a viure la festa major, com a festa cristiana, i explicà com tots els Països catalans, han celebrat sempre molt la dormició de Maria, o la Verge adormida, que inspira el Misteri d’Elx, mostra grandiosa del teatre medieval que de sempre s’ha representat en aquella ciutat del País Valencià.

La festa major del poble ha de servir per estrènyer els lligams de fraternitat i d’ajuda mútua, de servei al bé comú per part de les autoritats i de responsabilitat personal de tots els ciutadans, per tal d’aconseguir un poble de germans que s’estimen i una ciutat justa i en pau.

Recordà tots aquells que estaven patint els greus incendis i demanà pregàries per la pluja i perquè no s’oblidin les persones damnificades per les desgràcies d’aquest estiu.

Animà les dues noies que es confirmaven i el jovenet que rebia la primera comunió a perseverar en la seva fe, perquè els faria forts i molt feliços tota la seva vida, i aprofità per agrair a la comunitat cristiana l’acollida que han donat al P. Jorge A. Moncayo durant tot aquest any en què ha servit la Parròquia amb gran dedicació.

Compartir