Visita del Cottolengo del Pare Alegre a La Seu d’Urgell

El 4 de juliol un bon grup de malalts i tres religioses Serventes de Jesús amb alguns voluntaris del Cottolengo del Pare Jacint Alegre de Barcelona van visitar la ciutat de La Seu d’Urgell invitats per l’Arquebisbe d’Urgell. Van ser acollits a la Catedral de Sta. Maria amb Mn David Codina i alguns seminaristes, i després van dinar i fer festa a la Residència de Sant Josep de les Germanetes dels Ancians Desemparats.

L’Arquebisbe va explicar-los amb una breu visita, la bellesa del temple del segle XII, i va celebrar una joiosa i significativa Eucaristia a la Catedral de Sta. Maria d’Urgell amb els malalts, les Religioses i els voluntaris que els acompanyaven. Glossant l’Evangeli proclamat va subratllat l’activitat taumatúrgica de Jesús, com a guaridor de malalts, i com guareix cossos i esperits, i retorna a la vida. Tots necessitem del perdó i la guarició del Senyor, tal com van creure la dona que sofria pèrdues de sang des de feia anys, i l’home important a qui se li havia mort la filla.

Va animar la comunitat del Cottolengo a pregar per la pau i a ser factors de pau, a confiar en la gràcia i la Providència de Déu i va subratllar com el missatge del fundador, el Pare Jacint Alegre S.I. i del Cottolengo és molt bell: viure de la Divina Providència, sense subvencions i sense demanar i acceptar res que sigui fruit d’una petició, realitzant l’amor posat en les obres.

En acabar l’Eucaristia tingué lloc un dinar de germanor i una senzilla festa de germanor als jardins de La Llar Sant Josep. La Comunitat agraí l’acollida oferta per les Germanetes dels Ancians Desemparats i lliurà a Mons. Vives un petit obsequi fet a mà pels malalts, com a agraïment.

Compartir