Homenatge de Puigcerdà a la Congregació Vedruna

El dia 15 d’octubre, al Casino Ceretà de la Vila de Puigcerdà (Cerdanya), va tenir lloc l’acte solemne d’homenatge a les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna (fundades per Sta. Joaquima Vedruna) de Puigcerdà. Després de 167 anys de presència ininterrompuda a la Vila, es veuen urgides per edat i pandèmia a clausurar la Comunitat religiosa però mantindran la titularitat del Col·legi de l’Escola Vedruna de Puigcerdà.

L’Acte fou presidit per l’Il·lm. Sr. Alcalde de la Vila de Puigcerdà, Albert Piñeira; l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives; la Gna. M. Dolors Sitjes, Provincial per a Europa; la Gna. Montserrat Espinalt, Presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació; la Directora General de l’Escola Vedruna de Puigcerdà, Sra. Anna Camps i l’Adjunt a Direcció, Sr. Àngel Maurell. I va comptar amb la presència de nombroses Germanes Vedrunes de Catalunya així com professors, amics i famílies vinculades a l’Escola Vedruna de Puigcerdà, així com del Delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, Mn. Pepe Chisvert i dels Mossèns de la Vila de Puigcerdà.

Particularment significativa fou la presència de les 3 religioses que fins a darrers d’agost formaven la Comunitat de Puigcerdà: les Germanes Maria Viñas, Maria Montgrony Viñas i Conxita Segalà.

El Sr. Arquebisbe en les seves paraules va agrair la presència de la Comunitat Vedruna a Puigcerdà durant tants anys i va subratllar el valor de la vida consagrada i religiosa per al nostre món amb la seva presència, pregària, testimoni i intercessió, més enllà del seu servei actiu en la pastoral o l’educació. Va destacar el valor de l’obra educativa cristiana de l’Escola que demanà que es pugui mantenir ben viva amb la valuosa col·laboració de la comunitat de professors i els pares dels alumnes, en estreta cooperació amb la Parròquia.

Compartir