Festa de la M. de Déu de Fàtima a la Basílica de Meritxell

La comunitat portuguesa del Principat d’Andorra amb altres devots va participar molt activament en la celebració de la Festa de la Mare de Déu de Fàtima a Meritxell el dia 12 de maig a la nit. Presidits pel P. Albano Teixeira Fraga, sacerdot portuguès, encarregat de l’atenció a la comunitat portuguesa del Principat d’Andorra, els fidels i els sacerdots de les Valls d’Andorra, amb l’Arxiprest de les Valls i el Capellà Custodi del Santuari Basílica, es van aplegar als peus de la carretera general que porta al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell per resar el Sant Rosari tot fent una processó amb torxes, portant la Sagrada Imatge de la Mare de Déu de Fàtima i amb llums a les mans.

Arribats a la Basílica, tingué lloc la celebració de l’Eucaristia, tota en llengua portuguesa, presidida per l’Arquebisbe i Copríncep Joan-Enric i concelebrada per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries; i pels Rectors de Canillo, Ordino, Encamp, Escaldes-Engordany i pel P. Albano.

A la seva homilia l’Arquebisbe subratllà com Maria li va dir que sí a Déu, i com nosaltres hem de respondre al seu missatge d’oració, penitència i reconciliació per obtenir la pau i donar resposta als embats contra la fe i contra la pau. Allò que fou dit als sants infants pastorets a Cova da Leiria el 1917, continuacessent un missatge de misericòrdia per a tots els temps. Maria li diu a Jesús a l’Evangeli “no tenen vi”, i continua dient-li les nostres necessitats, perquè Crist ressuscitat ens vingui a salvar. L’arquebisbe denuncià la violència injusta de la guerra d’Ucraïna i de tota guerra, que és barbàrie i sofriment, i demanà que Maria acompanyi també avui els portuguesos, andorrans i tots els pobles del món pels camins de la fraternitat i de la pau.

En acabar la celebració eucarística, els fidels volgueren agrair la presència de l’Arquebisbe i l’obsequiaren amb uns productes propis de Portugal. La celebració va acabar amb la veneració de la Mare de Déu de Fàtima amb profunda devoció i emoció per part dels fidels.

Compartir