Confirmacions a Andorra la Vella

El dia 6 de maig, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 21 joves i 6 adults de la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella. A la seva arribada el coprincep fou rebut pel Cònsol Menor, Hble. Sr. David Astrié i pel Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries.

L’Eucaristia fou concelebrada per Mn. Ramon Sàrries, Mn. Anto Pallikunnen i Mn. David Codina i van participar-hi una gran quantitat de fidels i famílies dels confirmands que ompliren el temple parroquial. També hi foren presents els catequistes. Dirigí els cants la Gna. Vanessa, Religiosa de la Sagrada Família d’Urgell i acompanyava els cants l’organista Ignacio Ribas.

A la seva homilia l’Arquebisbe invità a viure la Pasqua i acollir la bona nova, que “Crist viu!” i està sempre acompanyant i donar vida a la seva Església. Subratllà la importància de la conversió de Saule tot explicant la Lectura de la Paraula de Déu proclamada (Fets 9,1-20). Saule, perseguidor dels cristians, a la ciutat de Damasc, té una revelació per part de Déu que fa “esclatar una llum que venia del cel” i cec, sent la veu de Jesús que li diu: “Saule, per què em persegueixes?”. A Damasc el va a trobar Ananies, que encara que el té per un traidor, obeeix Déu, i li imposarà les mans i “a l’instant li caiguren dels ulls com uns tels i recobrà la vista”. Llavors mateix es va fer batejar i passà a ser un dels grans apòstols, columnes, de l’Església. Mons. Vives animà els joves confirmands a fer experiència personal de Jesús, que no és una idea abstracta o una imaginació, sinó el qui viu, Crist està viu!, és la Vida, com ho va recordar el Papa Francesc a la seva exhortació apostòlica “Christus vivit” adreçada als joves.

L’Arquebisbe animà els joves a tenir una relació d’amistat personal amb Jesús perquè Ell és viu i ens acompanya sempre en el nostre camí però cal que se’ns caiguin els tels dels ulls que ens impedeixen reconèixer-lo. Per això cal demanar el do de la fe i l’Esperit Sant que aquell dia rebien en plenitud pel sagrament de la Confirmacio. Un Esperit que els farà estimar tothom sense distincions de races, cultures, religions, gènere o afinitats. Els  animà a seguir l’exemple de Pau i a deixar-se estimar per Jesús i donar-ne testimoni, i a preguntar-se per quin és el sentit profund que volen donar a la seva existència que va més enllà de la feina o els estudis. Respondre a la vocació que segur que Déu els ha preparat.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves confirmats el Catecisme “Jesús és el Senyor” i un colom de la pau fet per cristians amb oliveres de Betlem, la terra de Jesús, i als adults que s’havien confirmat la Sagrada Bíblia.

Compartir