Celebració Ecumènica a Guissona

Les tres comunitats cristianes que comparteixen i celebren en el temple parroquial de Santa Maria de Guissona; la comunicat catòlica de ritus llatí, la comunitat romanesa de ritus oxtodox, i la comunitat ucraïnesa de ritus bizantí, van organitzar, el diumenge 20 de febrer, una celebració ecumènica sota el signe de les propostes del Sínode 2023, proposat pel Sant Pare.

Es va tenir present el lema del Sínode, ‘Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”; i es va organitzar aquesta activitat ecumènica;  tot volent seguir amb el signe de la celebració de la Setmana de la Pregària per a la Unitat dels Cristians, que s’havia convocat fins el 25 de gener. En aquesta ocasió es va pregar amb el lema suggerit: «Hem vist la seva estrella a l’Orient i hem vingut a adorar-lo» (Mt 2,2). Es tracta d’una cita evangèlica escollida pel Consell de les Esglésies de l’Orient Mitjà en què l’estrella esdevé un signe de la presència de Déu entre nosaltres. Aquest signe ens porta a Jesucrist, la vertadera llum que ens il·lumina el camí de Déu.

Fou una celebració viscuda, emotiva i amb una gran presència de fidels de les tres confessions.

A més, la Parròquia ho transmeté en directe pel canal Youtube de la Parròquia de Santa Maria, i fou seguida per persones absents de Guissona i que ens han fet arribar el seu missatge; com aquest: “Ha estat una pregària ecumènica molt sentida i emocionats. Moltes gràcies per fer-nos viure aquests passos ecumènics”.

Es van fer presents els tres sagraments d’iniciació cristiana: el Baptisme (pila baptismal), la Confirmació (Crisma) i l’Eucaristia (Pa i vi), a través de representants de cada confessió. També es va compartir una pregària per la situació que viu actualment Ucraïna.

En aquest sentit, el lema d’enguany ens convida a esdevenir com l’estrella, és a dir, ser anunciadors de la Paraula de Déu i donar a conèixer el missatge de Jesús arreu del món. Fou una invitació a trobar-nos, dialogar i sentir com a germans les persones que professen les altres confessions cristianes, per tal que la Paraula de Déu ens ajudi, a tots, a construir un món millor, amb fe, esperança i l’ajuda de l’Esperit Sant.

Aquesta celebració es va poder fer després de dos anys, en què les limitacions imposades per les autoritats sanitàries ho havien impedit.

Compartir