Aina celebra el tradicional curs d’esquí de fons, incentivant la convivència entre joves

AINA fa tot el que pot per continuar l’obra social, lúdica i educativa de la Mare de Déu de Meritxell, una de les quals és el curs d’esquí de fons que des de l’hivern de 1983 s’organitza els caps de setmana del mes de gener.

Claudi Benet, del Club Pirinenc, mestre i monitor, recorda als joves que l’esquí de fons és l’esport més complet, com ho és la natació, amb l’avantatge que l’esquí permet i facilita la convivència, base de l’educació dels infants i adolescents. Aquest és el motiu pel qual AINA duu a terme els cursos, des del dissabte fins al diumenge tarda en règim de pensionat… Des del repartiment de material, amb primeres lliscades a l’espai d’AINA, els cants, la missa jove, fins la vetllada, tot és important. Diumenge, esquiada de cinc quilòmetres a la Vall d’Incles cantada per mossèn Cinto Verdaguer. Dinar de germanor i repartiment dels diplomes segons els quilòmetres lliscats.

En la neu més verge, gratuïta, regal de la naturalesa andorrana descobrim un paisatge transfigurat  que ens fa igual a tots. Ens pacifica. La cosa més lletja la fa bonica. Ens allibera de l’estrès de la pandèmia. La neu ens fa sentir infants. La neu dels fons ens ensenya el valor del silenci. El silenci és un regal del cel. Tota aquesta bellesa és el comparteix AINA en els tres caps de setmana d’esquí de fons amb els infants.

Lamentem que pel protocol sanitari andorrà no es pot compartir el curset amb la mainada de Bellcaire i Térmens amb els d’Andorra. Els del Pla d’Urgell han tingut el curset  els dies  15 i 16 de gener. Els fondistes d’Andorra els tindran els dies 22 i 23 , i 29 i 30 de gener. Donem les gràcies per tot el suport que ens donen les autoritats andorranes. També els monitors voluntaris que viatgen des de la Universitat fins a AINA per programar, donar les classes i animar cada un dels cursets.

Compartir