Festa del Corpus a la Catedral i arreu del Bisbat

El diumenge dia 3 de juny a totes les Parròquies del Bisbat es va celebrar amb solemnitat la festa tan tradicional del Corpus Christi, exaltació de l’amor a Jesús, fet Eucaristia per a la salvació del món, i manifestació de fe popular en la seva presència real. A moltes parròquies va tenir lloc un Acte eucarístic o la Processó pels carrers dels pobles, amb el desig que el Senyor visiti amb la seva presència salvadora tots els racons de la vida de cada dia.

A la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe Joan-Enric, acompanyat del Capítol Catedral, dels preveres de la ciutat i dels seminaristes, va presidir a la tarda la solemne Eucaristia i la processó pel Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, per l’amenaça de pluja, on hi van participar un bon grup d’infants que enguany havien rebut la seva primera comunió. Els cants de l’Eucaristia foren solemnitzats pels Petits Cantors del Principat d’Andorra dirigits per la Sra. Catherine Metayer.
A l’homilia Mons. Vives va mostrar la seva joia per la gran quantitat de fidels que omplien la S.E. Catedral d’Urgell i per la presència dels infants que enguany havien rebut la primera comunió a la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell i dels Petits Cantors del Principat d’Andorra que amb els seus cants posaven bellesa a la celebració eucarística. L’Arquebisbe va glossar el gran misteri que la litúrgica celebrava en aquell diumenge: la presència real del Senyor Jesús sota les espècies eucarístiques del pa i del vi. Remarcà la importància de la categoria de sacrifici que la nostra cultura té el perill de perdre, i en concret del sacrifici de Jesús a la Creu com a expressió de la màxima donació d’Ell mateix per Amor al Pare i als homes. Un sacrifici que actualitzem i fem real en la celebració de l’Eucaristia, cim i cimal, de la vida cristiana ja que s’actualitza el misteri de la passió, mort i resurrecció del Senyor cada vegada que la celebrem. Per això, l’Arquebisbe, animà els fidels a estimar molt l’Eucaristia, a saber-la valorar, a tractar el Senyor sagramentat amb reverència i unció, recordant el que St. Joan d’Àvila va dir a un prevere que no tenia prou unció amb el Cos de Crist: “trátalo bien que es hijo de buena Madre”. Va remarcar la importància de saber recuperar el valor dels petits sacrificis del dia a dia, és a dir, saber donar coses que ens pertanyen per als altres, i posà com exemple la generositat dels qui són capaços de donar sang, òrgans, temps, i, sobretot, la importància de saber-se donar un mateix per amor als altres. En aquest sentit remarcà la donació que els pares de família fan pels seus fills, o la donació de la pròpia vida que els sacerdots ofereixen per amor al Poble de Déu, o la donació de tota la vida que els consagrats fan en acceptar la pobresa, l’obediència i la castedat, o els missioners d’anar a sembrar la Paraula arreu del món. Si no som capaços de fer petits sacrificis en la vida per amor, difícilment podrem entendre el més gran de tots els sacrificis: la donació de Jesús per Amor a la Creu i en l’Eucaristia. 
Mons. Vives, recordà com en aquella tarda passejaríem el Cos de Crist a través dels carrers de moltes ciutats i nosaltres ho faríem pel Claustre de la Catedral, per manifestar-li que l’estimem i per reafirmar la nostra pròpia fe, i convidà tots els fidels a presentar davant el Senyor de la Vida les nostres joies, alegries i dificultats. 
Finalment, l’Arquebisbe va recordar com en aquell dia se celebrava el dia de la Caritat perquè l’Eucaristia no pot ser real si no ens porta a l’amor envers els germans, especialment els més necessitats, i animà a agrair el treball que tots els voluntaris i els treballadors i grups parroquials de Càritas duen a terme de forma desinteressada. Càritas és la veu dels qui no tenen veu, dels pobres o sense sostre o amb carències i treball poc decent; i que ens recorda que en el nostre món encara hi ha moltes necessitats i injustícies que si creiem en Déu Amor hem de lluitar per erradicar.
En acabar l’Eucaristia va tenir lloc la processó amb el Cos de Crist per la Catedral i el Claustre romànic restaurat l’any passat de Santa Maria en un clima de respecte i devoció, mentre es cantaven cants eucarístics i els infants acompanyaven el pas del Senyor llençant flors i pètals pel camí on havia de passar. Al mig del Claustre romànic que lluïa amb la seva bella austeritat va tenir lloc una petita “statio” amb la benedicció des d’allí amb el Santíssim Sagrament envers tots fidels de La Seu i de tota la Diòcesi d’Urgell i, ben especialment, els malalts i els qui poden passar per moments de dificultat.
Al final de la processó l’Arquebisbe beneí el Poble de Déu amb el Santíssim Sagrament i volgué agrair tots els qui amb el seu esforç van fer possible l’acte eucarístic guarnint amb catifes de flors el claustre de la Catedral. Posteriorment es volgué fer una fotografia amb els nens i nenes que havien participat a l’Eucaristia i amb el cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra que amb la seva presencia van solemnitzar la celebració.

A Sant Julià de Lòria, en la celebració del Corpus, també ha solemnitzat la missa el Cor dels Petits Cantors: 

A Ponts:
Compartir