El Bisbat d’Urgell participa a l’Assemblea de delegats de MCS a Madrid

2012-02-20_a

La gestió de la comunicació en situacions de crisi, i com transformar aquestes crisis en una oportunitat per a donar a conèixer les organitzacions i la tasca eclesial, és el tema de formació i debat a l’Assemblea de delegats diocesans de MCS que s’ha dut a terme a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola a Madrid fins al dia 22 de febrer.
L’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i la delegada de MCS d’Urgell, M. Cristina Orduña, han assistit a aquesta trobada que va ser presentada el dilluns pel President de la Comissió Episcopal de MCS Mons. Joan Piris, bisbe de Lleida, i pel director del Secretariat de la CEMCS José Gabriel Vera.

Mons. Piris va apuntar en la seva intervenció que, reflexionant sobre la gestió de les crisis, “s’ha de comprendre millor la dinàmica real d’una crisi amb els seus elements clàssics d’actuar sense tenir totes les dades, la velocitat en què transcorren els esdeveniments i la importància dels elements emocionals”. Va desitjar que la formació permeti preparar millor els delegats i els bisbes assistents a la jornada per tal d’atendre les situacions que puguin arribar en el futur.

A les jornades, el periodista Gustavo Entrala va fer la primera ponència, explicant que l’opinió pública d’avui té set d’autenticitat i ganes de trobar institucions que són veraces. El gruix de la formació va estar a càrrec d’Ángel Losada, catedràtic de comunicació corporativa de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pontifícia de Salamanca. En la seva ponència va analitzar els procesos de comunicació en una situació de crisi i va proposar de quatre casos pràctics de situacions de crisi. Va recordar als assistents que una crisi suposa una oportunitat per a donar a conèixer la missió de l’Església, i que el fet comunicatiu és “posar en joc la nostra capacitat de gestió social i fer-ho amb els actes socials amb els qui compartim la realitat”. Per a ell és molt important la transparència, l’agilitat de resposta, la coordinació interna, i la configuració de vincles amb el públic, en aquest cas els fidels, per a resoldre adequadament una crisi, des del punt de vista informatiu.
Les jornades van acabar el dimecres dia 22, amb la ponència de Carlos García-Hoz, parlant de les xarxes socials en la comunicació de crisi.
2012-02-20_bp2200007p2200013p2210026p2220032
Compartir