El Santuari de Nuria celebra la festa de Sant Gil i és beneïda una imatge del beat Pere Tarrés

eucaristia

La figura del beat Pere Tarrés ha estat la novetat enguany de la celebració de la diada de Sant Gil al Santuari de la Mare de Déu de Núria, que ha estat presidida per l’Arquebisbe de Barcelona, Cardenal Lluis Martinez Sistach, amb qui ha concelebrat l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, el Vicari general d’Urgell, el Vicepostulador de la Causa, canonge Francesc Raventós, i els capellans del Santuari, amb altres preveres. Al final de la missa, el Cardenal Martínez Sistach ha beneït una imatge en fusta de til.ler del metge, fejocista i sacerdot barceloní beatificat pel Papa també beat Joan Pau II el 2005 a Loreto, Dr. Pere Tarrés, obra de l’escultora Rebeca Muñoz. La imatge el presenta revestit per a oficiar l’eucaristia, amb les mans juntes i amb actitud orant, i atent als qui se li acosten, i vol recordar i transmetre l’ascendent que com a consiliari de l’Acció Catòlica va tenir a Núria, fent trobades de deu dies al llarg de dos mesos d’estiu, al Santuari, amb les joves de Sarrià i durant cinc anys. Ell era molt devot de Núria i visitava periòdicament el Santuari fins a la seva mort ocorreguda el 31 d’agost de 1951 a Barcelona, data que actualment és el dia de la seva memòria.

A la celebració de la festa hi ha assistit la Consellera d’Ensenyament, Hble. Sra. Irene Rigau, el President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Sr. Enric Ticó, del President de la Comissió de Direcció del Patronat de Vall de Núria, Sr. Josep Cortadellas, l’Alcaldessa de Queralt,  l’Alcalde de Ribes de Freser, i d’altres representants institucionals d’àmbit local i del govern català, així com representants dels Metges Cristians de Catalunya i de la Fundació Pere Tarrés.

Mons. Sistach ha glossat la figura del Bon Pastor a la seva homilia en la festa del Patró dels pastors del Pirineu, St. Gil, apuntant que Déu ens coneix a cadascun de nosaltres, “ens estima moltíssim, ens condueix pels camins de la vida cristiana i sempre ens sentim protegits”, tot demanant la pregària dels fidels perquè Déu “envii pastors, sacerdots de l’Església, que ens ajudin a fer el camí com a cristians”. També lloant el caràcter i la personalitat del doctor Pere Tarrés demanà pels joves en aquest moment de crisi. Al final de la celebració, el Sr. Cardenal ha beneït la imatge del metge i sacerdot català, que ha quedat entronitzada dins de l’església del Santuari.

En acabar, s’ha dut a terme la processó dels pastors amb la Mare de Déu, fins a l’ermita de Sant Gil, on s’ha pregat i s’han pronunciat uns parlaments de l’arquebisbe d’Urgell, de la Consellera d’Ensenyament i del Cardenal de Barcelona, i en el camí de retorn de la processó, s’ha visitat la font dedicada al beat Dr. Pere Tarrés.

En el marc d’aquest recordatori del beat català han tingut lloc dues conferències a Núria, per part del vicepostulador de la causa de canonització Mn. Francesc Raventós, i el Dr. Xavier Sanz, membre de Metges Cristians de Catalunya els dies 30 d’agost i 2 de setembre

benediccio_beat_tarresbenediccio_b_tarres_3proceso_pastors_nuria proceso_pastors_nuria_2parlaments_sant_gil exposicio_interactiva exposicio_interactiva_2

 

Compartir