Trobada i Missa amb les Gnes. Camelites de St. Josep a Tartera (Prats de Cerdanya)

Els dies 8 al 10 de febrer, a la Residència la Immaculada “Pla de Tartera” (Prats de Cerdanya) va tenir lloc un cap de setmana formatiu i d’actualització espiritual d’una trentena de Germanes Carmelites de St. Josep encapçalades per la Vicària de l’Institut Gna. Susana García i per la Superiora de la Comunitat de Prats de Cerdanya, Gna. Petra García.

El diumenge 10 de febrer l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va poder fer-s’hi present i celebrar-hi l’Eucaristia dominical. A la seva homilia animà les Germanes de l’Institut a viure amb alegria el seu propi carisma a imitació de la Mare Fundadora Rosa Ojeda. Mons. Vives va glossar les lectures proclamades en aquell diumenge centrant-se en la vocació d’Isaïes, quan precisament, dins del temple Déu el crida i el profeta respon “Aquí em teniu: envieu-m’hi”. Cal estar atent a les crides que Déu ens pugui fer a la vida i a viure amb intensitat la sagrada litúrgia com un lloc privilegiat on Déu ens parla i ens demana una resposta. En aquest sentit, l’Arquebisbe animà les Germanes Carmelites, a ser dones que viuen de la Paraula de Déu i dels sagraments i a ser consagrades de pregària intensa que els permeti amarar-se de Déu per després servir generosament les diferents obres d’apostolat que l’Institut de les Germanes Carmelites de St. Josep té: col·legis i instituts d’educació; residències, hospitals, etc. L’Arquebisbe animà les religioses a fer com St. Pere fa a l’Evangeli proclamat en aquell diumenge (Lc 5,1-11), tirar mar endins i calar les xarxes novament per pescar, malgrat que s’hi havia escarrassat tota la nit anterior i no havien aconseguit res. Moltes vegades també ens escarrassem molt i no obtenim els fruits que voldríem però cal confiar en la paraula de Jesús i obeir-lo amb confiança i humilitat: “ja que vós ho dieu, calaré les xarxes”. Ja que Jesús ens ho demana ens cal perseverar en el servei i la consagració per amor, malgrat les dificultats o els pecats personals o de la comunitat que ens rodeja confiant en la misericòrdia i la gràcia de Déu que ens ajudarà i ens farà anar “duc in altum” més enllà de nosaltres mateixos. Finalment, com St. Pau (1C 15,1-11) animà les religioses a dir sempre en el seu cor  “per gràcia de Déu sóc el que sóc i la gràcia que ell m’ha donat no ha estat infructuosa” davant de la temptació del desànim o quan les forces no ens acompanyen o que no hem obtingut els fruits després de molts anys de la nostra consagració. Aquesta pot ser una temptació del “Maligne” que ens fa desanimar i no confiar en la gràcia.

Acabada l’Eucaristia l’Arquebisbe va beneir en presència de les Germanes Carmelites les obres de millora i condicionament que s’han realitzat a la Residència la Immaculada de Prats de Cerdanya que han permès adaptar la sala de treball a l’ús de les noves tecnologies modernes. També va beneir un nou ascensor que s’ha instal·lat a la residència.

A continuació, Mons. Vives pogué compartir una estona de diàleg amb les religioses on els va explicar la seva experiència en la Jornada Mundial de la Joventut a Panamà amb el Papa Francesc, que va ser un moment joiós per a l’Església. L’Arquebisbe exhortà les Germanes Religioses que poguessin recuperar i llegir els discursos del Papa adreçats als joves.

També pogué visitar i parlar amb Mn. Enric Bonet ja ancià, que resideix en aquella Residència.

La joiosa convivència clogué amb una pregària per la Gna. Pilar Lizarralde traspassada repentinament la matinada d’aquell diumenge a la casa de St. Josep d’Horta on resideixen les germanes majors o malaltes de l’Institut.

Compartir