Presentació de la “Càtedra Dr. Pont i Gol” de Teologia Pastoral

El dimecres 14 de març va tenir lloc a l’aula magna de la Facultat de Teologia de Catalunya, la presentació de la Càtedra de Teologia Pastoral «Arquebisbe Josep Pont i Gol». Aquesta nova realitat acadèmica pretén ser una ajuda per a valorar, repensar i tornar a impulsar una reflexió teològico-pastoral, per tal de recolzar i revitalitzar els plantejaments pastorals d’una Església «en sortida» a casa nostra, tal com el papa Francesc ha expressat reiteradament en el seu magisteri.

La Càtedra de Teologia Pastoral ha estat creada recentment pels Bisbes de Catalunya, i han estat ells mateixos qui han nomenat Mn. Daniel Palau i Valero, prevere del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i professor de la Facultat (AUSP – FTC), com a primer Director. La Càtedra acull en el seu grup de membres assessors diversos laics, preveres i religiosos de tot Catalunya, amb els qui s’encapçala la publicació de la revista «Quaderns de Pastoral» en la seva segona època.

En ocasió d’aquesta presentació, la Càtedra va donar a conèixer el seu treball recent en relació al proper Sínode dels Bisbes, dedicat als joves, la fe i la cultura vocacional, així com la recent col·lecció de llibres de teologia pastoral de caire divulgatiu, «pastoral.doc», que en col·laboració amb el Centre de Pastoral Litúrgica començarà a difondre aviat.

Compartir