Ponts celebra la festa de la Santa Creu

El 14 de setembre Ponts inicia la seva Festa Major en honor a la festa de l’Exaltació de la Santa Creu. A les 11 del matí va tenir lloc la inauguració, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, de l’exposició “L’obra col·lectiva i social: Sant Pere de Ponts”, on es recull una mostra fotogràfica de les actuacions fetes a la Col·legiata, així com la tasca dels Amics de Sant Pere de Ponts per a salvaguardar l’edifici i reconstruir-lo. També es pot veure a l’exposició una maqueta de suro de l’església feta per Mn. Sebastià Codina, prevere del Bisbat de Vic, i que ha regalat als Amics de Sant Pere i al poble de Ponts. L’acte va ser presidit per l’Alcaldessa de Ponts, Mª Alba Basoma, la presidenta dels Amics de Sant Pere, Paquita Bernaus, que ha adreçat unes paraules als assistents, i també Mn. Jaume Mayoral, Rector de la Parròquia.

A les 12 del migdia va tenir lloc la Missa de Festa Major, amb la presència dels membres de la Corporació Municipal presidits per l’Alcaldessa de Ponts i també amb la presència de la diputada M.I.Sra. Montserrat Fornells i altres convidats. La Coral Pontsicana va acompanyar amb els seus cants la litúrgia de la celebració, també s’hi van fer presents en la comitiva que acompanyava les autoritats, la Colla Gegantera de Ponts, tal com marca la tradició pontsicana.

La Missa va ser presidida per Mn. Bonifaci Fortuny, i concelebrada per Mn. Ramon Balagué, Arxiprest de l’Urgell Mitjà, així com el grup de preveres i diaca de la zona del Segre Mitjà. A l’homilia, Mn. Jaume Mayoral va parlar de com la creu del Crist també ens vol conduir a l’alegria de la salvació, amb unes paraules dedicades a aquells que busquen amb el seu servei i la seva entrega la felicitat i l’alegria per als altres. Acabada la missa la Coral Pontsicana va cantar els Goigs en honor de la Santa Creu, i mentrestant els fidels van passar a venerar la imatge del Crucificat que hi ha al cambril de la capellà del Santíssim.

A la sortida de l’ofici religiós els assistents es van desitjar una bona i joiosa Festa Major. Tot seguit el grup de preveres van compartir amicalment el tradicional dinar de festa major, tot aprofitant per poder acompanyar-se una estona més i parlar de diferents temes sobre els serveis parroquials i la pastoral a l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà.

Compartir