Mn. Francesc Verdés i Cid descansa en la Pau de Crist

El dia 12 de setembre va morir Mn. Francesc Verdés i Cit als 90 anys d’edat i 65 de ministeri presbiteral. La missa exequial va tenir lloc el divendres dia 14 de setembre, Festa de l’Exaltació de la Santa Creu, a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Tornabous presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada per un bon grup de preveres d’Urgell així com fidels de les Parròquies que ell va servir.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric glossà les lectures proclamades en la festa litúrgica de l’Exaltació de la Santa Creu subratllant com la Creu de Crist és el gran signe de la Redempció obrada per Crist, el Fill de Déu, i també un símbol que sobrepassa la fe i esdevé un símbol de la humanitat que ens recorda l’amor, el servei, la generositat, i el lliurament que tota persona ha de tenir així com el patiment de tantes persones que viuen la pobresa, la marginació o que s’uneixen a la Creu del Senyor en el sofriment de la malaltia i l’abandó.

Mons. Vives va destacar com tot sacerdot és un predicador de l’Evangeli i del Senyor Jesús i com la Creu ens recorda a tots els batejats que compartirem el misteri de la mort i Resurrecció del Senyor. Aquest Misteri pasqual és el que no ha cessat d’anunciar des de jove sacerdot Mn. Francesc Verdés.

A l’inici de la celebració l’Arxiprest de Noguera, Mn. Joan Pujol, com és costum a la Diòcesi, llegí el recorregut pastoral de la vida entregada de Mn. Francesc Verdés que s’adjunta:

Mn. Francesc Verdés i Cid va néixer a Abella de la Conca el dia 23 de març de 1928. Cursà els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà d´Urgell, i fou ordenat de prevere el 12 de juny de 1953.

Estrenà el seu ministeri sacerdotal com a Capellà Custodi del Santuari de la Mare de Déu de Núria, Patrona de la Diòcesi d’Urgell, on serví pastoralment durant 27 anys.

L’any 1980 fou nomenat Ecònom de Tornabous i, l’any 1983, Ecònom de Barbens i El Bullidor.

L’any 1985 fou nomenat Rector de les Parròquies de Vilanova de la Sal, Santalinya i Tartareu, serveis pastorals que desenvoluparà durant 25 anys, fins l’any 2010.

També l’any 1985, el Sr. Bisbe li encarregà ser el Capellà de la Comunitat del Convent dels Germans Maristes de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes on servirà pastoralment 26 anys fins que el 2011 va decidir jubilar-se i passar a residir a Tornabous.

El dia 12 de setembre, festa del Santíssim Nom de Maria, als 90 anys de vida i 65 anys de sacerdoci, s’ha adormit en la Pau del Senyor, havent rebut l’agost passat el sagrament de la Unció dels Malalts.

Que el Senyor li tingui misericòrdia, l’aculli bondadós al seu Regne, i pugui viure per sempre més a la Casa del Senyor!

Compartir