L’Hospital de La Seu d’Urgell rep un donatiu de la “Fundació Llar Cristiana Maria Maestre”

La “Fundació Llar Cristiana Maria Maestre” ha concedit i ha fet entrega avui d’un ajut de 500.000 € al Patronat de la “Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell”, destinat a la renovació de la seva residència sòcio-sanitària, que atén malalts i ancians de la ciutat de La Seu d’Urgell i de la comarca de l’Alt Urgell.

Ha entregat l’ajut l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, com a President de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre a l’Alcalde de La Seu d’Urgell, Il·lm. Sr Jordi Fàbrega, com a President de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell, a les dependències del Bisbat d’Urgell, en un acte senzill i sobri, on hi han assistit representants dels respectius Patronats.

  • La “Fundació Llar Cristiana Maria Maestre” és una Fundació canònica, amb reconeixement civil a Espanya, que es va crear l’any 2014, per voluntat testamentària de la Sra. Maria Dolors Maestre Pal (a.c.s.) que la va dotar amb una part substancial de la seva herència. L’Arquebisbe ha destacat l’agraïment que la ciutat i tots hem de tenir a aquesta persona de molt bona voluntat que dedicà altruísticament bona part dels seus béns als necessitats. La Fundació està inscrita en el Registre d’Entitats Religioses del Ministeri de Justícia d’Espanya.
  • La Fundació té l’obligació, establerta per la testadora, de realitzar obres de pietat, apostolat o caritat cristianes, i especialment, envers els pobres, amb caràcter social o religiós. Quan ha pogut vendre uns béns ho ha hagut de fer per complir amb la voluntat imperativa de la testadora.
  • La Fundació ajuda Càritas Diocesana d’Urgell i les seves empreses: la d’inserció laboral “Nougrapats” i el Centre Especial de Treball “Grapats”. També ajuda altres entitats com la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell, el Club Esportiu “Sedis AIRAM”, la “Fundació Claror-Alt Urgell”,  i la Delegació a La Seu d’Urgell de l’ “Associació espanyola contra el càncer”, entre d’altres.
  • La Fundació es regeix per una Junta de Patronat de la qual l’Arquebisbe d’Urgell n’és el President nat.
  • La “Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell” ha tingut des dels seus inicis una gran vinculació amb el Bisbat d’Urgell, després de l’impuls definitiu que rebé del Bisbe Josep Caixal l’hospital que funcionava a l’antic convent dels Agustins (segle XIX). Mons. Caixal confià a la Gna. Anna Maria Janer la seva organització, i l’any 1860 es va erigir l’Institut Religiós de la Sagrada Família d’Urgell, per fer front a les necessitats organitzaves del moment. Anys més tard, amb l’entrada de nous metges i la realització d’obres en les instal·lacions, es va crear l’any 1969 l’actual “Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell”. 
Compartir