L’Arquebisbe i Copríncep participa al silenci d’Andorra la Vella i a la Missa per la Pau a Barcelona

Diumenge dia 20 d’agost l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va concelebrar a la Missa per la Pau i la concòrdia i per les víctimes dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils del passat dia 17 d’agost, en representació del Bisbat d’Urgell i del Principat d’Andorra, a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

La Missa fou presidida pel Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe metropolità de Barcelona i concelebrada pel Cardenal Lluís Martínez Sistach, Arquebisbe emèrit de Barcelona; Mons. Sebastià Taltavull, Bisbe Auxiliar de Barcelona; Mons. Sergi Gordo Bisbe aux. electe de Barcelona; Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrasa; Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar de Terrassa i Mons. Agustí Cortés, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat.  A la mateixa hora l’Arquebisbe Metropolità de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va presidir també una Eucaristia per les víctimes dels atemptats a Cambrils a la Catedral de Tarragona.

A l’Eucaristia hi van participar les màximes Autoritats de l’Estat encapçalades per S.M. els Reis d’Espanya; el President del Govern espanyol i el President de la Generalitat de Catalunya; les Alcaldesses de Barcelona i Cambrils; així com el President de Portugal.

Durant l’homilia el Cardenal Omella va llegir el telegrama de condol i suport que el Papa Francesc li havia fet arribar a través del Cardenal Secretari d’Estat, Pietro Parolín, i va agrair el treball de les forces i cossos de seguretat i del personal sanitari així com també la generositat de molts ciutadans anònims que van ajudar les víctimes i els ferits en un acte de generositat.

Ja el dissabte dia 19 d’agost el Copríncep episcopal d’Andorra, Mons. Vives, va presidir el minut de silenci en senyal de dol, rebuig i solidaritat amb les víctimes dels atemptats, que havia estat convocat conjuntament pel Govern i el Consell General del Principat d’Andorra, amb l’Ambaixada espanyola, a la plaça, l’Arxiprest, amb Cònsols, Ministres i altres diverses autoritats andorranes.

Compartir