La FEMN celebra un homenatge a Lluís Garrofé

El dissabte 26 de febrer, i en el marc del Monestir de les Avellanes, la Fundació Esplai Santa Maria de Núria (FEMN) va portar a terme un homenatge al Sr. Lluís Garrofé, per agrair i celebrar la seva tasca de compromís i entrega al món del lleure durant gairebé tota la seva vida.

Lluís Garrofé va néixer a Tartareu l’any 1931 i la seva vida professional va lligada al món de la docència, especialment a l’Escola Gaspar de Portolà on hi va estar vint-i-cinc anys fins la seva jubilació. És en aquest centre on naixerà l’Esplai Gaspar de Portolà i que fins avui fa una gran tasca d’acompanyament i educació a infants i joves de Balaguer, una tasca compartida amb els esplais i agrupaments escoltes del nostre Bisbat d’Urgell. El seu amor per l’educació en el lleure i per la natura l’ha fet un referent en el món de l’esplai, des de la FEMN s’ha promogut aquest homenatge, sabent que el Lluís no és home d’homenatges ni de reconeixements, però era necessari fer-ho pel “el mestre de les xiruques” -tal com recull en el llibre que va escriure “Caminar per ser feliç. El mestre de les xiruques”, 2018-.

L’acte va començar amb una Missa d’Acció de Gràcies, presidida per Mn. Joan Pau Esteban, Consiliari de la FEMN, va estar acompanyat per un grup de preveres i diaques vinculats al Lluís i a la seva tasca, els cants van estar interpretats i animats pel petit cor de la Fundació. Mn. Esteban va donar la benvinguda a la seixantena de persones, i especialment al Lluís Garrofé, al qui va fer arribar també la salutació i les paraules d’agraïment del Sr. Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives. Mn. Ramon Balagué va fer la homilia, i des de l’amistat i la bona coneixença amb el Lluís, va referir-se al seu testimoni de fe i amor a la natura en la seva tasca com a responsable durant molts anys de l’Esplai “Gaspar de Portolà”, ens recordava Mn. Balagué com ha sabut plantar en les noves generacions de monitors i monitores que ara condueixen l’esplai balaguerí, aquest esperit de dedicació i generositat cap als infants i joves. Abans d’acabar l’Eucaristia va ressonar amb força i emoció un dels cants més estimats i representatius de la vida dels esplais, campaments i rutes, la cançó de “Vella Xiruca”.

Després van adreçar unes paraules al Lluís i als assistents la Presidenta del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de Catalunya -MCECC-, l’Anna Grau que va agrair la bona feina que tant ell com molta gent gran havien fet pel món de l’Esplai a Catalunya. Tot seguit va prendre la paraula el Santi Amores, actual president de la Fundació d’Esplais Santa Maria de Núria -FEMN-, amb un emotiu discurs que va recordar la gran petjada que el Lluís Garrofé ha deixat en el món del lleure, una petjada de treball, constància i afecte per tots aquells que troben en el món del lleure una manera d’educar i acompanyar a les noves generacions. Tot seguit es va oferir uns petits i senzills detalls al Lluís, la imposició del fulard de la FEMN i una placa que recordava la diada, la neta del Lluís en nom d’ell va agrair vivament tantes consideracions a la seva persona, malgrat ell no se’n feia mereixedor.

A l’acabar un resum audiovisual de tots aquests anys de tasca i de vida en el món de l’esplai, del Lluís i després tots els assistents van compartir un senzill refrigeri, tot aprofitant per saludar-lo i agrair des de la proximitat, la seva amistat i la seva tasca.

Compartir