Inici dels actes programats de l’Any “Puig i Cadafalch” a La Seu d’Urgell

El dia 11 d’octubre es van iniciar a l’església de Sant Miquel els actes programats per commemorar l’Any Puig i Cadafalch a la ciutat de La Seu d’Urgell on el Bisbat d’Urgell hi col·labora com a entitat organitzadora juntament amb altres com el Museu Diocesà d’Urgell, la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell; l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, la Biblioteca de St. Agustí i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

La conferència del dia 11 d’octubre anà a càrrec de l’historiador de l’art Dr. Gerardo Boto sobre “Les canviants fisonomies de la Catedral. Al centenari de “Santa Maria de La Seu d’Urgell” de Josep Puig i Cadafalch”. Hi va assistir el Vicari General Mn. Josep M. Mauri i la Delegada de Patrimoni del Bisbat, Sra. Clara Arbués.

El cicle d’actes programats per commemorar l’Any “Puig i Cadafalch” continuarà el dia 27 d’octubre amb la conferència “Resultats de la intervenció arqueològica a la façana nord de la Catedral de Sta. Maria d’Urgell. Nous elements per al coneixement de la Seu tardoantiga i del possible primer conjunt episcopal del Bisbat d’Urgell” a càrrec dels arqueòlegs Walter Alegria i Òscar Augé  (Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, 20 h).

El dia 10 de novembre s’inaugurarà una exposició amb el títol “una nova Catedral? Puig i Cadafalch i les restauracions de la Catedral d’Urgell al segle XX” a la Sala d’exposicions La Cuina-Centre Cultural Les Monges, a les 20 h.

El 17 de novembre els historiadors de l’art Rosa Alcoy i Pere Besaran a les 20h a la Biblioteca Sant Agustí de La Seu d’Urgell presentaren el tema Josep Puig i Cadafalch, estudiós i intèrpret de l’art romànic.

El cicle commemoratiu es tancarà el dia 2 de desembre amb la conferència que pronunciarà la Delegada de Patrimoni Cultural del Bisbat d’Urgell, Sra. Clara Arbués i el Sr. Carles Gascón, a les 20h, a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, amb el tema Mn. Pere Pujol i Tubau, arxiver capitular d’Urgell; coordinador de la restauració de la Catedral d’Urgell. 


Compartir