Inauguració dels Jocs Special Olympics a Andorra la Vella

El dijous dia 4 d’octubre es van inaugurar els jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella 2018, en una cerimònia que va presidir l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i que es va dur a terme al Pavelló poliesportiu d’Andorra. L’acte es va iniciar a les 18:30 de la tarda, una vegada havien arribat les autoritats. Mons. Vives – que anava acompanyat del Representant del Coprincep, Mons. Josep M. Mauri- va ser rebut a la porta del mateix Pavelló per la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Hble. Sra. Conxita Marsol; el Cap de Govern d’Andorra, M.I. Antoni Martí i l’Alcalde de La Seu d’Urgell, Il.lm Sr. Albert Batalla, i posteriorment va poder saludar els presidents dels Special Olympics a Catalunya, Sr. Sergi Grimau i Andorra, Sr. Àlex Terés i de la Fundació ACELL, Sra. Marina Gómez.

Després que les autoritats, representants de les diverses institucions i organitzacions ja van ser acomodades a la llotja, es va iniciar un espectacle que va combinar actuacions musicals, les desfilades dels esportistes participants i dels voluntaris, i la presentació de les mascotes de l’esdeveniment, a més d’exhibicions esportives acrobàtiques que van aixecar expectació. Es va hissar la bandera Special Olympics i encendre el peveter; i després dels parlaments de les autoritats, Mons. Vives va declarar inaugurats els jocs Special Olympics en la seva onzena edició, la del 2018. Aquesta edició va dur com a lema “Millor és qui ho intenta”. 

Tots els parlaments van posar en relleu l’esforç i la voluntat de superació dels atletes participants i els van felicitar per les ganes de formar part d’aquesta gran família esportiva.

En aquesta edició hi participen 1.500 atletes en diverses disciplines, que s’han traslladat des de diferents punts del món per participar en l’esdeveniment esportiu: des d’Alemanya a l’Índia, de Suècia a Itàlia o Espanya, que va tenir participants de totes les regions i comunitats autònomes i també de ciutats representatives com Madrid i Barcelona. També les ciutats acollidores, La Seu d’Urgell i Andorra la Vella van tenir representació.

El Pavelló es va omplir de gom a gom: unes 3.000 persones van participar en l’esdeveniment, entre atletes, familiars i públic, que va omplir des de bon principi tota l’àrea disponible.

Compartir