Inauguració de les obres a Espaén (Les Valls d’Aguilar)

El diumenge dia 20 d’agost els veïns de la petita població d’Espaén (Les Valls d’Aguilar) es van reunir a l’església de Sta. Eulàlia per inaugurar les obres que s’hi havien dut a terme gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament de Les Valls d’Aguilar i de molts veïns i amics del poble i la contrada, que hi van col·laborar amb els seus donatius i també treballant a jova per tal d’arranjar-la. 

Els actes s’iniciaren amb les paraules de l’Alcaldessa de la població, Ilma. Sra. Rosa Maria Fàbrega Romà, que agraí en nom de l’Ajuntament de Les Valls d’Aguilar la col·laboració de tots els veïns i amics del poble d’Espaén per tal de recuperar la bellesa i formosor de l’església. Després intervingué el Tinent d’Alcalde, que va agrair el treball dut a terme pels operaris municipals i recordà emotivament com la seva mare li havia demanat que vetllés i tingués cura pel temple. Finalment, l’arquitecte que va dirigir les obres de millora, Sr. Antoni Fiol, va explicar les principals intervencions dutes a terme.

A continuació l’Alcaldessa convidà tots els assistents a guardar un minut de silenci en suport de les víctimes i ferits pels darrers atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils.

Tot seguit tingué lloc l’Eucaristia solemne de la festa que fou presidida en representació del Bisbat d’Urgell per Mn. David Codina, Secretari general-Canceller, i concelebrada pel Rector de les Parròquies de Les Valls d’Aguilar, Mn. Lluis Miquel Sánchez i que comptà amb l’assistència d’una gran quantitat de fidels que ompliren el temple. La Missa fou solemnitzada pels cants de la coral de Noves de Segre, “Noves Gospel”.

A l’Eucaristia es pregà per la pau i s’encomanaren les víctimes dels atemptats del passat dia 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. A la seva homilia Mn. Codina, glossant les lectures proclamades en aquell diumenge, exhortà els fidels a tenir l’actitud d’aquella dona estrangera cananea que busca al Senyor Jesús amb insistència i que es reconeix petita i humil ja que “els cadells també mengen de les engrunes que cauen de la taula dels amos” i que mereix l’elogi del Senyor Jesús: “Dona, quina fe que tens! Que sigui tal com vols”. I a l’instant es posà bona la seva filla. Cal que nosaltres perseverem en la pregària constant a Jesús perquè cap poble o nació té l’exclusivitat de la salvació de Jesús, sinó que el que vol Crist, és que acudim a Ell amb humilitat, perseverança i fe. Mn. Codina felicità els feligresos per les importants obres que han dut a terme i destacà el valor de fer les coses “a jova”, unint les qualitats de cada persona a les dels altres, construint i bastint un bonic temple i subratllà com molt més important que les pedres físiques són les persones creients, que suposen les “pedres vives” i que formen l’Església.

Al final de l’Eucaristia un dinar popular de germanor entre tots els participants a l’Eucaristia clogué la joiosa diada festiva.

Compartir