Festa dels Patrons de Rialp

La vila de Rialp va celebrar el divendres dia 26 de setembre la festa de St. Cosme i St. Damià. Un grup ben nombrós de persones es reuniren a la capella dels seus patrons per iniciar la processó cap a l’església parroquial de la Mare de Déu de Valldeflors amb el cant dels Goigs.

A l’església s’hi celebrà l’Eucaristia presidida per Mn. Antoni Elvira, Vicari episcopal de l’acció pastoral i concelebrada pel Rector de la parròquia, Mn. Enric Vargas, i per Mn. Enric Prat i Mn. Joan Dies, preveres de l’arxiprestat del Pallars Sobirà.

En acabar la celebració s’entonà novament el cant dels goigs de St. Cosme i St. Damià i després de la processó es veneraren les seves relíquies i es lliurà una estampa dels patrons.

La Vila de Rialp celebra cada any amb molta joia aquesta festivitat. Després de l’Eucaristia es dugué a terme el popular ball dels Rigodons i un dinar de germanor. Com a cloenda de la festa la Camerata 432 sota la direcció d’Elena Rey interpretà un concert titulat Música per la Pau amb composicions d’Eduard Todrà, Pau Casals i Jordi Cervelló.

foto3

Compartir