Entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Arcadi Oliveres

El dia 6 de juny al Saló de Cent de l’Juntament de Barcelona, l’economista i activista de la pau, expresident de Justícia i Pau de Barcelona i d’Espanya Dr. Arcadi Oliveres i Boadella va rebre de mans de l’Alcaldessa en funcions Excma. Sra. Ada Colau la Medalla d’or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona.

Arcadi Oliveres va rebre el guardó per la seva trajectòria a favor de la pau i del desarmament, les accions cíviques i l’educació per a la no violència. L’Ajuntament també li reconeixia l’impuls a les iniciatives en favor dels drets humans i la justícia social des de la seva matriu cristiana des de ben jove. Van tenir-hi parlament la mateixa Alcaldessa Ada Colau, la Regidora Sra. Gala Pin, la Sra. Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Mn. Josep M. Fisa, Delegat episcopal a Justícia i Pau de Barcelona.

En el seu discurs d’agraïment, Arcadi Oliveres -que estava acompanyat de la seva esposa, fills i néts, així com de moltíssims amics i representants de moltes institucions de justícia i de pau, i veïnals-,  ha defensat que ciutats com Barcelona siguin “obertes” i acullin totes les persones que, per motius econòmics o de drets humans, fugen dels seus països d’origen. En aquest sentit, l’activista ha fet públic el seu suport a tots els refugiats que arriben a la ciutat per començar una vida nova. També ha criticat l’actual sistema econòmic injust, que “no cobreix les necessitats de les persones, genera diferències socials cada cop més fortes i contribueix sistemàticament a la destrucció del planeta“. Per això, l’economista aposta per un model basat en l’economia social, solidària, ecològica, cooperativa i ètica. També va criticar que hi hagi líders independentistes en presó preventiva o a l’exili després del referèndum de l’1 d’octubre perquè van “dur a terme l’aplicació de la voluntat popular, sense cap forma de violència“. Durant l’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, ha enviat el seu “respecte” i la seva “solidaritat” als líders independentistes encausats durant el judici del procés. Oliveres ha definit l’1-O com un “exemple clar” de desobediència civil.

Compartir