Els joves Txt i monitors d’Urgell van arribar a Santiago de Compostela el dijous 13, després caminar des de Ponferrada i superant els moments difícils, a causa de la calor i el cansament. A la Missa del Pelegrí, a la Catedral de Sant Jaume, els joves van fer el ferm propòsit de continuar caminant amb Jesús, el Camí de la nostra vida. La trobada amb centenars de pelegrins, amb alguns dels quals havien coincidit durant la caminada va ser un moment especial: l’encens voleiant al mig del creuer de la Catedral, el silenci interior, i la sensació d’haver complert un somni i un repte personal de superació. Per alguns, era la primera vegada d’una aventura d’aquesta profunditat, que els ha transformat.
Els pelegrins, acompanyats pel Delegat diocesà de Joventut, Lluís Plana i per Antoni Egea, membre de la Delegació, van sortir el dia 6 de juliol des de Ponferrada, a la província de Lleó, i van caminar una distància de 200 quilòmetres. La sortida, en una de les activitats centrals de lleure i pregària organitzades desde la Delegació de Joventut aquest any, va permetre que els pelegrins compartissin les dificultats del camí i també la pregària i l’autoconeixement.
Aquesta ruta forma part del Camí francès, una de les rutes més conegudes que porten a Santiago de Compostel.la, distingit per la UNESCO com Patrimoni Cultural de la Humanitat i Premi Princep d’Astúries de la Concordia.
Els joves van iniciar el itinerari a Ponferrada (21 km.) fins a Vilafranca del Bierzo. En la segona etapa, van fer el recorregut fins a O Cebreiro»(28,4 Km), per un paissatge de bosc i un dels trams més durs, ja que tot és pujada. En l’etapa 3 de O’Cebreiro a Triacastela (25,6 Km) els nois i noies d’Urgell van passar per Liñares, Hospital da Condesa, Padornelo, Puerto de O Poio, el punt més alt del Camí Francès a Galicia, Fonfría, O Biduedo, Fillobal, Pasantes y Ramil per finalment arribar a Triacastela.
Els caminants d’Urgell també van caminar per Gorolfe, Ferreiros i Sarria. Al seu pas, ermites romàniques, boscos, antics monestirs… Pels llocs de Os Valos, A Brea, O Rosario, Palas de Rei, Campo dos Romeiros, San Xulián do Camiño, O Mato, Casanova, Porto de Bois, Couto, Leboreiro, A Castañeda, Santa Irene, A Rúa, Arca, capital de O Pino.