Confirmacions a la Catedral de Santa Maria d’Urgell

El dissabte 27 de juny i el diumenge 28 a la S.E. Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a dos grups de joves de la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell. El grup del dissabte foren 9 els confirmats i el grup del diumenge 21 joves. Acompanyà l’Arquebisbe el Vicari General i Rector de la Parròquia, Mn. Ignasi Navarri, el Secretari Mn. David Codina, així com els catequistes que han preparat els joves durant la seva catequesi i els seminaristes d’Urgell.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades en aquell diumenge que animaven a l’acolliment generós dels deixebles de Jesús i especialment als més vulnerables. Adreçant-se especialment als joves confirmands l’Arquebisbe els subratllà com “el bé obté sempre recompensa” i els exhortà i animà a perseverar en la pràctica del bé malgrat les incomprensions de moltes persones que els tractaran d’“ingenus” o “idealistes” perquè preferirien que es visqués en l’egoisme. Davant d’això els deixebles de Jesús han de perseverar en la pràctica assídua del bé i de la generositat, donant-se, regalant-se per amor als altres que són presència de Déu enmig nostre.

Eren les primeres confirmacions de l’Arquebisbe després de la pandèmia. Mons. Vives animà els joves confirmands a viure sempre en l’amor i a “posar amor on no hi ha amor per treure’n amor”, i a valorar com la crisi sanitària ha posat en relleu el més essencial en la vida: la família, els amics de debò, els serveis prestats generosament i, sobretot, la fe, que ens permet estar units a Jesús. Recordà com hem vist amb la pandèmia que hi ha molta gent que s’ha donat al servei dels germans, com infermeres, metges, sanitaris però també molta gent anònima que amb el seu treball de cada dia, ha permès que els serveis bàsics es mantinguessin. Els remarcà com en aquell dia serien marcats amb l’Oli del Crisma com un segell de la gràcia de Déu que els acompanyaria sempre al llarg de la seva vida i els demanà pregar i encomanar-se molt al Defensor que rebien en aquell dia. Finalment animà els joves a saber estimar els companys sense cap discriminació i no caure en la temptació del “bulling” ja que en Crist tots som germans i fills del mateix Pare Déu.

Al final de la Missa regalà als joves el Nou Testament i els demanà que preguessin cada dia perquè és la manera que tenim de poder mantenir-nos en la pràctica constant del bé.

Compartir