Confirmacions a Escaldes-Engordany (Andorra)

Dijous dia 4 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 40 joves de la Parròquia de Pere màrtir d’Escaldes-Engordany, al Principat d’Andorra.

A la seva arribada a la Parròquia, Mons. Vives fou rebut per la Cònsol Major de la Parròquia, Sra. Trini Marín, pel Cònsol Menor, la Consellera Major, i pel Rector, Mn. Jaume Soy.

L’Eucaristia joiosa de Pasqua fou concelebrada pel Vicari General d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri; Mn. Jaume Soy, Rector de la Parròquia; Mn. Lluís Eduard Salinas, Rector de La Massana; el P. Joan Juncadella, salesià i antic col·laborador de la Parròquia i va comptar amb l’acompanyament musical a l’orgue de Mn. Pau Bellido.

A la seva homilia l’Arquebisbe exhortà els joves confirmands a viure les realitats més importants de la vida que són aquelles que no es veuen ja que com diu l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry, l’“essencial és invisible als ulls”. Mons. Vives destacà entre aquestes realitats essencials invisibles als ulls, la virtut de la fe que no es pot tocar materialment però que no podem negar que existeixi i que sigui fonamental per a tota persona humana. La confirmació és renovar el do irrevocable que Déu Pare, que mai no revoca el do donat, va plantar en tot batejat pel sagrament del Baptisme, i que ara, ja adults, els confirmands confirmaven, fent un “checking” ben personal a Déu, donant-li un sí i reafirmant el do rebut. L’Arquebisbe Joan-Enric exhortà també els joves a ser testimonis del Senyor Jesús en la línia de la invitació que el Papa Francesc fa a l’Església de ser una Església en sortida, hospital de campanya, que no viu autoreferencialment, sinó que surt, amatent a les necessitats dels altres per anunciar-los Jesucrist Ressuscitat. I són fets apòstols, enviats, per l’Esperit que els fa valents testimonis de tot el que ells han rebut envers els qui els envolten. Finalment Mons. Vives exhortà els familiars i, ben especialment els padrins dels joves confirmands, a ser ajuda i acompanyar la vida dels joves, que sempre els necessitaran al seu costat, sobretot essent testimonis d’amor, de lliurament generós envers els altres i de fe.

Al final de l’Eucaristia el Copríncep regalà als joves un Nou Testament, obsequi de la Parròquia, i els demanà que fos un llibre que els acompanyés cada dia de la seva vida.

Compartir