La Campanya anual de Mans Unides, que se celebra l’onze de febrer, té com a lema «COMPARTEIX EL QUE IMPORTA» , amb la qual l’organització finalitza el Trienni de Lluita contra la Fam (2016-2018) en què Mans Unides està treballant per donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam al món.
Amb l’objectiu de difondre aquestes premises de Mans Unides, el Gmà. Felipe García, Secretari de l’entitat PROIDE (Promoció i Desenvolupament) de La Salle, ha visitat la Diòcesi d’Urgell, del 9 al 11 de febrer, per explicar i difondre la realitat a l’Àfrica i la seva experiència com a missioner.
El projecte de Mans Unides d’Urgell és enguany a Uganda, per constuir aules per a una escola d’ensenyament de primària a la localitat de Butema, St Bruno Butema Primary School, per un import de 71.564 euros.
Aquesta escola està en una zona rural i densament poblada. Es va iniciar el 1928 i funciona gràcies al suport directe de la parròquia (a càrrec de Mn. Sebisatan Benyumiza), dels pares i també amb el suport del govern ugandès. Cada any augmenta el nombre d’infants i aquest darrer curs hi han estudiat 406 nens i nenes. Les famílies beneficiàries són de camperols amb una economia de subsistència.
El divendres 9 de febrer, al Casal Parroquial de La Seu d’Urgell, al costat de l’església de la Missió, el Germà de La Salle Felipe Garcia, missioner, va impartir una xerrada presentant la importància del treball de Mans Unides pel que fa al desenvolupament i ajuda en els països de missió.
El dissabte dia 10 va ser rebut per Mons. Joan-Enric Vives a la Casa del Bisbat acompanyat de la Presidenta-Delegada de Mans Unides de la Diòcesis d’Urgell, Sra. Teresa Cabanas.
I el diumenge dia 11 va participar en diverses activitats a Baquèira i a Vielha a la Vall d’Aran per donar a conèixer la tasca que Mans Unides realitza.
El Gmà. Felipe García ha passat 28 anys a Àfrica, majoritàriament a Burkina Faso, Costa d’Ivori i el nord de Togo, on va treballar en un centre de formació rural a Tami, un motor de desenvolupament per a la regió que ha format moltes dones, donant-los-hi veu i capacitat de gestió major.