Cloenda del Centenari del tenor Gaietà Renom

Dilluns 16 de març va tenir lloc al Teatre Romea de Barcelona, la Clausura dels actes del Centenari del naixement del qui fou gran tenor de la lírica catalana Gaietà Renom i Garcia (Barcelona, 3 d’octubre de 1913 – 30 de novembre de 1997). La clausura consistí en un emotiu Concert al qual hi assistí l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra.

Gaietà Renom aportà molt a la cançó catalana i la mantingué viva en els anys difícills per a tots els àmbits de la cultura catalana. El Concert de clausura ofert per l’Associació Musical Gaietà Renom, fou a càrrec de l’Orquestra del Centenari i el Cor Harmonia Calellenc i el Cor de la Vall, dirigits pels directorsSalvador Brotons i Joan Casas, i h participaren els joves cantants Mireia Dolç, Carles Daza i Albert Deprius.

A l’inici les filles del cantant, Carme i Glòria Renom (Diputada al Parlametn de Catalunya i antiga Directora general d’Afers Religiosos) així com el Director del Teatre, i el patrocinador de l’Acte Sr.Jaume Casañas prengueren la paraula. Fou una vetllada realment emotiva en record del gran cantant i patriota Gaietà Renom.

Foto: aquibergueda.cat

Compartir