Celebració de la Mare de Déu de Fàtima a Meritxell

La comunitat portuguesa va participar molt activament en la celebració de la Festa de la Mare de Déu de Fàtima a la Basílica de la M. de Déu de Meritxell el dimarts 12 de maig, resant el Rosari i fent una llarga processó de torxes darrere la imatge de la Mare de Déu que va pujar des del peu de la carretera general de Canillo al Santuari, on es va celebrar l’Eucaristia, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. 
La celebració eucarística va ser concelebrada pel P. Albano Teixeira, sacerdot portuguès de Braga, que s’encarrega preferentment de l’atenció de la comunitat catòlica de llengua portuguesa al Principat d’Andorra; per Mn. Ramon Sàrries, l’Arxiprest de les Valls d’Andorra; per Mn. Ramon Rosell, Rector de Canillo i encarregat del Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell; i pels sacerdots d’Andorra, Mn. Antoni Elvira, Mn. Josep Chisvert i Mn. Lluís Eduard Salinas.
El P. Albano va donar la benvinguda als presents i va agrair la presència de Mons. Vives. A la seva homilia que pronuncià en llengua portuguesa, l’Arquebisbe d’Urgell va animar els fidels a no renunciar mai a la seva identitat i a les seves arrels cristianes i a estimar i venerar amb molt d’amor la Mare de Déu de Fàtima. L’Arquebisbe va glossar la bonica pregària de l’”Ave Maria” i va animar els fidels a resar-la sovint amb devoció, amb el Res del Sant Rosari, tal com la Mare de Déu va demanar als tres pastorets de la Cova d’Iria, a Portugal. El Copríncep episcopal va agrair l’amor del poble portuguès per la Mare de Déu de Fàtima, Reina de Portugal, i va exhortar els fidels a transmetre aquest amor envers les generacions més joves, els adolescents, els joves i els infants.
En acabar l’Eucaristia, el P. Albano va fer una petita al·locució en la qual va parlar de l’alegria de ser present entre una comunitat portuguesa  tan nombrosa i treballadora, i va fer referència a la idiosincràsia del país d’acollida considerant que junts podrien ajudar millor a fer realitat el lema andorrà: «virtus, unita, fortior». Animà els fidels a restar units i a estimar sempre la Mare de Déu de Fàtima.

Compartir