Catalonia Sacra promou una quarentena d’actes per divulgar el patrimoni cultural de l’Església

La Seu de Manresa va acollir la presentació de l’agenda d’activitats culturals d’aquesta iniciativa dels deu bisbats catalans. 

Catalonia Sacra, una iniciativa promoguda directament pels 10 bisbats amb seu a Catalunya, va presentar el dissabte 17 de febrer, a la sala gòtica de la basílica de Seu de Manresa, la seva agenda d’activitats culturals. La programació de 2018 està formada per una quarantena d’actes que, entre febrer i novembre, volen posar en valor i reivindicar la importància del patrimoni religiós a Catalunya. El Bisbat d’Urgell participa amb dues visites guiades: la primera es farà en la modalitat de descoberta, el 2 de juny, a les esglésies de la Vall de Ribesl’església de Santa Maria de Covet.

En la presentació, el Dr. Joaquim Nadal, director de l’Institut del Patrimoni Cultural de Catalunya, va desglossar la vàlua del patrimoni on posarà el focus Catalonia Sacra els propers mesos. Nadal destacà «l’esforç i complexitat» de fer una programació cultural que visualitzi la diversitat i riquesa del patrimoni cultural de l’Església al llarg de tot un any. La presentació l’ha tancà la intervenció del bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova que destacà que el patrimoni d’arrel religiosa és «art fruit d’una raó: la fe». L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el delegat del Departament de Cultura, Lluís Serarols, entre altres representants institucionals.

Les activitats de 2018 tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha arreu de l’àmbit dels 10 bisbats.

Enguany, i com a novetat, Catalonia Sacra aprofitarà períodes com Setmana Santa o l’estiu per proposar a través del seu web www.cataloniasacra.cat activitats que el visitant pot fer per lliure. Entre d’altres es proposarà una visita a les portalades romàniques de terra endins (Setmana Santa) o visites per esglésies amb servei d’atenció al visitant (estiu).

Catalonia Sacra també suggereix cada any actes culturals d’arrel religiosa que se celebren arreu del territori i tenen un gran valor com a patrimoni immaterial.

Més informació a www.cataloniasacra.cat


Compartir