16a Trobada de matrimonis de Cerdanya

Per 16ª vegada es va celebrar el dia 17 d’agost a l’ermita del Santuari de la Mare de Déu del Remei la trobada de matrimonis de Cerdanya amb el Sr. Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, organitzada pel Rector de les Parròquies de Bolvir i veïnes, Mn. Xavier Parés i Saltor.

En la seva homilia, el Sr. Arquebisbe, glossà les lectures proclamades en el diumenge XX durant l’any on a l’Evangeli (Lc 12,49-57) Jesús en aquell temps diu als seus deixebles: «He vingut a calar foc a la terra. Com voldria ja veure-la cremar!”. L’Arquebisbe subratllà com la Paraula de Déu insisteix en la radicalitat del missatge de Jesús que exigeix autenticitat de vida i transparència personal i comunitària que faci superar les aparences i les hipocresies per viure les exigències de l’Evangeli. En aquest sentit Mons. Vives recordà com en el llibre de l’Apocalipsis l’àngel diu a la comunitat de Laodicea que “conec les teves obres i sé que no ets fred ni calent. Tant de bo que fossis o fred o calent, però ja que no ets una cosa ni una altra, sinó tebi, estic a punt de vomitar-te”. L’Arquebisbe animà a escoltar amb atenció els profetes que són capaços de denunciar les injustícies i les falsedats perquè estan molt íntimament units a Déu i advertí de la temptació del cinisme i del pessimisme que es pot donar especialment en els més grans que veuen l’entusiasme i la radicalitat dels més joves com quelcom il·lusori. En aquet sentit recordà com el Papa Francesc a la seva exhortació postsinodal “Crist viu” diu als joves que “l’Església necessita el vostre entusiasme, les vostres intuïcions, la vostra fe. Us necessitem! I, quan arribeu allà on nosaltres encara no haurem arribat, tingueu paciència i espereu-nos”.

Després de l’Eucaristia, al Centre Social d’All, tingué lloc un sopar de germanor entre les famílies al qual va seguir un torn obert de preguntes lliures a l’Arquebisbe Joan-Enric sobre diversos temes: algunes qüestiones sobre l’exhortació postsinodal “Amoris laetitia”; la transmissió de la fe a les generacions més joves; el transhumanisme i la ideologia de gènere; la manca de vocacions a Europa o el futur de l’Església.

Compartir